Boston Cream Pie



 Ξέρω τι θα μου πείτε.. Κοιτάξτε ενα τεράστιο Κοκ!!! Αλλά εγώ θα σας πώ ότι δεν είναι κοκ, δεν μοιάζει η γεύση με αυτη του κοκ. Το παντεσπάνι είναι εντελώς διαφορετικό το ίδιο και η επικάλυψη σοκολάτας..  Μια δοκιμή θα σας πείσει!
Η πρώτη Boston Cream Pie, η οποία είναι ένα κέικ και όχι πίτα όπως αποκαλείται, φτιάχτηκε το 1856 απο έναν Αρμένο-Γάλλο Σεφ στο ξενοδοχείο Parker House Hotel. Σήμερα είναι το χαρακτηριστικό γλυκό όλης της Μασαχουσέτης.  Ίσως έχετε δοκιμάσει και το αντίστοιχο ντόνατ το οποίο είναι απο τα δημοφιλέστερα. 
Λοιπόν είναι ένα εύκολο γλυκό και ένα απο τα πράγματα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν περιέχει βούτυρο. Περιέχει όμως πολλά αυγά. Η δική μου αλλαγή στην βασική συνταγή είναι ότι πρόσθεσα μέλι στην κρέμα και στο frosting, επίσης χρησιμοποίησα ελαιόλαδο στο κεικ.. Πάμε?
 
Υλικά

Για το κεικ
Λίγο βουτυρο για την φόρμα
1 κούπα και 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλέυρι για όλες τις χρήσεις (1 κούπα = 250 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Μια τσιμπιά αλάτι
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα ελαιόλαδο)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (η εναμισι σκόνη)
 Για την κρέμα
1 1/2 κούπα γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ( 2 σκόνη)
2 μεγάλα αυγά και επιπλέον 4 κρόκκοι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ
Μια τσιμπιά αλάτι
Για το frosting σοκολάτας
115 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια (ή δάκρυα σοκολάτας)
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 35%
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Μια τσιμπιά αλάτι

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι (23 εκατοστά) η κουμπωτή φόρμα και στρώνουμε στον πάτο της αντικολλητικό χαρτί. Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με το μεικιν πάουντερ και το αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε σε δυνατη ταχύτητα με μιξερ (αν έχετε αυτο που στέκεται θα ηταν ιδανικό, εγώ έχω χειρός) τα αυγά με την ζάχαρη περίπου για 15 λεπτά να τριπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσουν τελείως. 


Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε δυο δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και το λάδι και χτυπάμε ώσπου να έχουμε ενα ομοιογενές αραιό μείγμα. Το προσθέτουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 30 λεπτά η ώσπου μπήγοντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.



Μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζουμε απο τον φούρνο το αφήνουμε μέσα στην φόρμα για 10 λεπτά και στην συνέχεια το βγάζουμε απο την φόρμα και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Ξεκινάμε την κρέμα μας, ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθούν να μην βράσουν και χτυπάμε με το μιξερ τα αυγά και τους κρόκους με την ζάχαρη και το μέλι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.  Ρίχνουμε σταδιακά σιγά σιγά το ζεστό γάλα μέσα στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.



Μεταφέρουμε το μείγμα σε ενα κατσαρολάκι και το σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Όταν πήξει, την αφαιρουμε απο την φωτιά, περιμένουμε 5 λεπτά και την περνάμε απο λεπτό σουρωτήρι πιέζοντας με μία σπάτουλα.



Αφου περάσει όλη απο το σύρμα, την ανακατεύουμε ελαφρώς και την σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα ωστε να μην κάνει κρούστα.


Βάζουμε την κρέμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε οδοντογλυφίδες γύρω γύρω απο το κεικ για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγούς και να κόψουμε το κεικ σε δυο ομοιόμορφα κομμάτια. Το κόβουμε με ενα μεγάλο ίσιο μαχαίρι.



Τοποθετούμε σε πιατέλα το κάτω μέρος του κεικ και απλώνουμε απο πάνω την κρέμα.



Τοποθετούμε απο πάνω με προσοχή το επάνω μέρος του κέικ.


Φτιάχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας, ζεσταινοντας την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά (δεν την βράζουμε) και προσθέτουμε την σοκολάτα, την βανίλια και το μέλι. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφαιρουμε απο την φωτιά. Το αφηνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και περιχύνουμε το κεικ στο κέντρο.



Απλώνουμε την σοκολάτα με σπάτουλα μόνο στο επάνω μέρος αφήνωντας να πέσει μόνη της "δραματικά" στα πλάγια.. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφηνουμε να παγώσει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το κόψουμε..



Καλό Σαββατοκύριακο!!!