Πανεύκολα Black Forest Brownies



Κατά καιρούς βλέπω ή μου έρχονται στο μυαλό ρετρό γλυκά ζαχαροπλαστείου τα οποία όταν ήμουν παιδί, συνήθως μπαίνανε στο σπίτι μας σε μεγάλες γιορτές απο χέρια καλεσμένων με τεράστια χαμόγελα. Θυμάμαι, τις σοκολατίνες, τα "ποντικάκια", κάτι φανταστικές αξεπέραστες πάστες βουτύρου - αμυγδάλου που υπήρχαν (φαντάζομαι θα υπάρχουν ακόμη) στην Ξάνθη, πουράκια, μπισκοτένια χωνάκια γεμάτα κρέμα σοκολάτας και κερασάκια μαρασκίνο.. Όλα αυτά τα γλυκάκια, επηρεασμένα όλα απο την Κλασσική "Ευρωπαϊκή" Ζαχαροπλαστική, ήταν φτιαγμένα έτσι ώστε να δίνουν πολυτελή εντύπωση σε μια εποχή που λάτρευε και υμνούσε την πολυτέλεια.
Το 2012 όπως στην μαγειρική τα πράγματα και στην ζαχαροπλαστική έχουν αλλάξει τόσο πολύ, έχουν εξελιχθεί τρομερά και έχει ενισχυθεί το απαραίτητο υλικό της τέχνης προσαρμοσμένη όμως σε μια πιο μίνιμαλ εκδοχή, σύμφωνα με τις τάσεις της σύγχρονης εποχής. 
Σήμερα λοιπόν θα πειράξουμε μια από τις πλέον διάσημες ρετρό συνταγές για γλυκά και θα δημιουργήσουμε εύκολα και αβασάνιστα λαχταριστά Black Forest Brownies!  Σκαρώνονται στο πι και φι!
Εσείς έχετε κάποιο αγαπημένο ρετρό γλυκό? 

Υλικά


1 και 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
250 γρ βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
170 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή δάκρυα
5 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα κερασάκια μαρασκίνο ή βύσσινο γλυκό κουταλιού ψιλοκομμένα
1/2 κούπα κερασάκια μαρασκίνο ή και βύσσινο γλυκό για την διακόσμηση
1/2 κούπα μαρμελάδα βύσσινο ή το σιρόπι απο το γλυκό του κουταλιού
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη


Διαδικασία


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι, το baking powder σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το νερό. Μόλις το μείγμα ζεσταθεί και λιώσει τελείως το βούτυρο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας να λιώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 165 βαθμούς Κελσίου.
Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι (23Χ33), να προεξέχει λίγο στις άκρες για να μας βοηθήσει να το βγάλουμε μετά το ψήσιμο,  το λαδώνουμε καλά.
Αφού έχει κρυώσει ελαφρώς το μείγμα μας προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με δάρτη και στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά.. Τέλος προσθέτουμε τα κερασάκια αφού τα αλευρώσουμε ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 - 35 λεπτά ή μέχρι μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει σχεδόν καθαρή.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε 7-10 λεπτά στο ταψάκι και στην συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Στην συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια.
Χτυπάμε με μίξερ, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και φτάνοντας στην μέγιστη σταδιακά, την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και στην μέση της διαδικασίας περίπου προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.
Στολίζουμε το κάθε γλυκάκι αλείφοντας με λίγη μαρμελάδα βύσσινο (ή το σιρόπι), προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας σαντιγί και μερικά κερασάκια μαρασκίνο. Αν θέλουμε διακοσμούμε την σαντιγί με τρίμματα σοκολάτας.




 Καλό Σαββατοκύριακο!!!