Φλούδες Πορτοκαλιού βουτηγμένες στην Σοκολάτα



 Πορτοκάλι και Σοκολάτα... Ξέρω ότι αυτό τον συνδυασμό ή τον αγαπάς ή τον μισείς. Εγώ ανήκω σε αυτούς που τον αγαπούν και γι αυτό όταν βρήκα την συγκεκριμένη συνταγή δεν έκανα δεύτερες σκέψεις.. Εκτός αυτού σκέφτηκα ότι είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος να αξιοποιήσω τις φλούδες από τα πορτοκάλια που χρησιμοποιώ για να φτιάξω τον χυμό του μικρού κάθε μέρα. 
Φτιάξτε λοιπόν και εσείς αυτές τις τρισχαριτωμένες λωριδούλες όλο γεύση και άρωμα και βρείτε την εναλλακτική σας στο γλυκό του παιδιού ή συνοδέψτε με αυτά το καθημερινό σας καφεδάκι.
Να πω ότι η κανονική συνταγή ανέφερε να βράσω τις φλούδες μόνο μια φορά για ένα τέταρτο αλλά εγώ άκουσα την γλυκιά μου την μανούλα και τις έβρασα 3 φορές από 15 λεπτά. Έτσι ξεπίκρισαν τελείως και ήταν πανέτοιμες για το χαλαρωτικό μπανάκι στο σιρόπι...
Η ανάρτησή αυτή είναι η συμμετοχή μου στα Παιχνίδια της Κουζίνας, στο εικονίδιο που βλέπετε λίγο πιο κάτω δεξιά, για το θέμα του Μαρτίου "Πορτοκάλια, Λεμόνια, Μανταρίνια"

Υλικά (για 40 λωρίδες)

φλούδες από 4 πορτοκάλια
2 κούπες ζάχαρη + 1/2 κούπα για το πασπάλισμα
2 κούπες νερό
1 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

Διαδικασία

Κόβουμε τις φλούδες πορτοκαλιού σε λωρίδες βγάζοντας όσο μπορούμε απο το λευκό μέρος τους (όχι εντελώς).
Τις βάζουμε σε κατσαρολάκι σε κρύο νερό και φέρνουμε σε βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.
Προσθέτουμε σε κατσαρολάκι τις 2 κούπες νερό με τις δυο κούπες ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τις φλούδες, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 30 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος στραγγίζουμε τις φλούδες (μπορείτε να κρατήσετε το σιρόπι για να σιροπιάσετε ένα κέικ) και τις τινάζουμε καλά. Τις απλώνουμε σε ταψάκι και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τις απλώνουμε σε σχάρα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν τουλάχιστον 8 ώρες (εγώ τις άφησα για ένα βράδυ).
Την επόμενη λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε τις φλούδες στην σοκολάτα. Τις αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά η σοκολάτα και απολαμβάνουμε!


Λογάκια
Μια άλλη ιδέα είναι μετά το σιρόπιασμα να κόψετε τις φλούδες κομματάκια, να πάρετε θήκες σιλικόνης για παγάκια και να βάλετε λίγη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας, τα κομματάκια πορτοκαλιού και να συμπληρώσετε με επιπλέον σοκολάτα. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και έχετε σοκολατάκια πορτοκαλιού! 
Επίσης να σας πω ότι μπορείτε να αρωματίσετε το σιρόπι με δυόσμο και συνεχίζετε κανονικά την διαδικασία και στο τέλος έχετε πορτοκάλι, μέντα σοκολάτα συνδυασμός φοβερός!

Καλή Επιτυχία!!