"Σουφλέ" με Σπανάκι, Ανθότυρο και Γαρίδες



 Επισήμως λοιπόν μπήκαμε στην πολυπόθητη Άνοιξη. Την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Τι πιο όμορφο από τον γλυκό καιρό, το ωραίο αεράκι, τα χρώματα της φύσης και τις μυρωδιές των λουλουδιών? Σε λίγο θα ανθίσουν και θα μοσχομυρίσουν οι υπέροχες πασχαλιές και εγώ θα πάρω το μικρό μου αυτοκόλλητο  και θα βγω να φωτογραφίσω τις ομορφιές!
Σήμερα σας έχω ένα πιάτο που σε μένα κάνει Ανοιξιάτικο με τα μυρωδικά του και την γεύση του. Να το φτιάξετε και αν πιείτε και ουζάκι να πιείτε ένα και για μένα...

Υλικά ( 8 άτομα - ένα μεγάλο πήλινο ή 8 ατομικά)


1 κιλό σπανάκι φρέσκο 
5 πράσα ψιλοκομμένα το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
400 γρ ανθότυρο
100 γρ θρυμματισμένη φέτα
16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
2 αυγά
200 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Ζεματάμε το σπανάκι για λίγα λεπτά σε βραστό νερό, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ (το στραγγίζουμε όσο μπορούμε να μην έχει πολλά νερά). 
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 5 λεπτά τα πράσα με τα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Προσθέτουμε στο μπολ τις γαρίδες καθαρισμένες, τα τυριά και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα λαχανικά με τις γαρίδες.

Βάζουμε όλο το μείγμα σε πήλινο ή μοιράζουμε σε μπολάκια και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.



Καλή Όρεξη!