Σολομός με Μαραθόριζα, Ντοματίνια και Ψητά Λεμόνια



 Ένα εύκολο χαρούμενο πιάτο σας έχω σήμερα, αρωματικό και ελαφρύ. Δεν θα πιστεύετε πόσο υπέροχα και ζουμερά θα γίνουν τα λεμόνια με τα οποία θα περιχύσετε το ψάρι σας στο πιάτο..
 Αν το συγκεκριμένο ψάρι δεν είναι του γούστου σας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο σας αρέσει.  Είναι τέλεια λύση αν βιαζόμαστε αλλά είναι και μια συνταγή την οποία μπορεί να φτιάξει ακόμη και κάποιος ο οποίος δεν έχει μαγειρέψει ποτέ.. Είμαι σίγουρη ότι θα σας ικανοποιήσει.
Έχω ξεκινήσει και φτιάχνω το πρόγραμμα των συνταγών για το Πάσχα το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή μια και από τότε έως το Πάσχα θα δημοσιευθούν 7 συνταγές. Είμαι ενθουσιασμένη έχω  αγωνία να γίνουν όλα όπως εύχομαι και αυτός είναι και ο λόγος που έχω καθυστερήσει να απαντήσω σε κάποια emails και με "χάσατε" από τα σχόλια στα blog σας.. Σας ζητώ συγνώμη και υπόσχομαι ότι θα επανέλθω..  Εσείς έχετε αρχίσει και σκέφτεστε τι θα φτιάξετε για το Πάσχα? Εγώ πάντως περιμένω πως και πως τις σχετικές βόλτες στην blogoγειτονιά!

 Υλικά ( 4 άτομα)

4 μερίδες φιλέτο σολομού
1 μαραθόριζα (βγάζουμε τα δυο εξωτερικά φύλλα και κόβουμε σε φέτες τις οποίες πλένουμε)
12 ντοματίνια
4 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα
1 - 2  λεμόνια κομμένα στα τέσσερα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Πλένουμε τα φιλέτα, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ή ταψάκι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και απλώνουμε τα φιλέτα μας. Πάνω από κάθε φέτα βάζουμε τις ολόκληρες φέτες της μαραθόριζας. Πατάμε με το χέρι μας τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου με την φλούδα να σπάσουν και τις σκορπίζουμε στο ταψί. Αραδιάζουμε τα ντοματίνια, τα λεμόνια και τέλος πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Περιχύνουμε με το κρασί, το υπόλοιπο λαδάκι και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.


Καλή Όρεξη!!