Ελαφρύ Stir Fry - Μοσχαράκι με Σπαράγγια και Ντοματάκια



Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Άργησα σήμερα να κάνω την ανάρτηση μου αλλά πραγματικά δεν πρόλαβα να την γράψω νωρίτερα. Περάσαμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και πολλές πολλές βόλτες. Ξέρω ότι στην Ελλάδα συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού αλλά μην απογοητεύεστε! Σε λίγο θα έρθει η Άνοιξη στ'αλήθεια, ο καιρός θα φτιάξει και θα αργήσει πολύ να ξαναχαλάσει!  Χαμογελάστε λοιπόν!
Σήμερα σας έχω ένα Ανοιξιάτικο πιάτο, μια ελαφριά συνταγή, ετοιμάζεται γρήγορα, είναι γεμάτο φρεσκάδα και εξωτικό άρωμα.
Υλικά

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα
1 κουταλιά της σούπας σέρυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας ξερά βερίκοκα πολύ ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού Κινέζικο μείγμα μπαχαρικών 5 spice*
500 γρ μοσχαράκι νουά κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 κουταλάκι του γλυκού ελαφρύ ελαιόλαδο

12 σπαράγγια κομμένα στα 3
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
 12 ντοματάκια

Διαδικασία

Βάζουμε σε μπολ ή σακούλα την σάλτσα σόγιας, με το τζιντζερ, το σκόρδο, το Σέρυ, τα βερίκοκα, το σησαμέλαιο, το κρέας κομμένο σε λεπτές λωρίδες και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο 1 εώς 4 ώρες.
Ζεσταίνουμε λίγο λαδάκι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό μοσχαράκι, μαγειρεύουμε για 2  λεπτά, Το βγάζουμε και συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λαδάκι ακόμη και βάζοντας το υπόλοιπο κρέας να ψηθεί πάλι για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το τρίτο κουταλάκι απο το λάδι και σοτάρουμε τα σπαράγγια και το σουσάμι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε και πάλι το κρέας και σβήνουμε την φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως!


 * Τα κινέζικα 5 Μπαχαρικά είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται ευρέως και πλέον έχει εξαπλωθεί η χρήση του και σε συνταγές που δεν έχουν Ασιατική επιρροή. Ο συνδυασμός των υλικών βασίζεται στην φιλοσοφία της Yin and Yang ισορροπίας.  Αποτελείται απο αστεροειδή γλυκάνισο, γαρίφαλο, κανέλα, μαραθόσπορο και πιπέρι Σετσουάν.


Καλή Όρεξη!!!