Πανεύκολα, Νηστίσιμα Μπισκοτάκια με Φυστικοβούτυρο και Μαρμελάδα (Thumbprint Cookies)



Φτάσαμε και στην Παρασκευή και θα σας ευχηθώ να περάσετε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο, να επισκεφθείτε αυτούς που γιορτάζουν (γιορτάζει η κολώνα του σπιτιού μου) και να το διασκεδάσετε. Εύχομαι ο καιρός να έχει στρώσει πια στην Ελλάδα και να ευνοήσει τα ξεπορτίσματα σας.
Η συνταγή που σας έχω σήμερα είναι καταπληκτική, μπορείτε να την φτιάξετε και να πάτε τα μπισκοτάκια αυτά δωράκι στο σπίτι που θα επισκεφθείτε για το τραπέζι της 25η Μαρτίου. Είναι πανεύκολα, νηστίσιμα, πέρα για πέρα θρεπτικά και πάνω από όλα πάρα μα πάρα πολύ νόστιμα!! 
Να σας πω ότι το ξεκίνησα σαν πείραμα να δω πως θα γίνουν και το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε. Τα μπισκοτάκια γίνονται τραγανά εξωτερικά ενώ είναι μαλακά και αφράτα εσωτερικά. 

Υλικά

1 κούπα φυστικοβούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
100 ml χυμό πορτοκάλι (ακόμη και εμπορίου αν έχετε, οποιοσδήποτε κάνει)
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1/2 κούπα μαρμελάδα της αρεσκείας σας  (χρησιμοποίησα φράουλα)
1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

Διαδικασία

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια (ή το αλεύρι αν χρησιμοποιήσουμε μόνο λευκό) με το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το φυστικοβούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τον χυμό και σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Όταν η ζύμη αρχίζει να μαζεύεται σαν μπάλα (είναι όμως μαλακή) την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να σφίξει για 30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να μπορούμε να πλάσουμε τα μπισκότα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε ποσότητα από την ζύμη ίση με ένα καρύδι, την πλάθουμε σε μπαλάκι με τα χέρια μας, την τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε με το δάχτυλό μας στο κέντρο ώστε να κάνουμε μια λακουβίτσα για να βάλουμε την μαρμελάδα.


Γεμίζουμε όλα τα μπισκοτάκια με λίγη από την μαρμελάδα



Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Μετά το πέρας του χρόνου αφήνουμε τα μπισκότα για 1 λεπτό στο ταψί και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Αν τα θέλουμε πιο τραγανά (εγώ νομίζω ότι και έτσι είναι τέλεια), αφού κρυώσουν τα ξαναφουρνίζουμε για άλλα 10 λεπτά με ένα τέταρτο.
Όταν κρυώσουν λιώνουμε λίγη σοκολάτα σε μπεν μαρι, την μεταφέρουμε χλιαρή (μην την αφήσετε να κρυώσει πολύ και σκληρύνει εντελώς)  σε μια σακουλίτσα, κόβουμε λίγο την άκρη της σακούλας δοκιμάζουμε την ροή σε ένα ποτήρι
 

και κάνουμε γραμμές σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει κ να σταθεί η σοκολάτα.


Καλή Επιτυχία και Καλό Σαββατοκύριακο!!