Ντομάτες Γεμιστές (Ο μεζές του ψήστη)




Μεζεδάκι για τον ψήστη σας έχω σήμερα. Μπορεί να μην γυρίζει πλέον χειροκίνητα την σούβλα αλλά είναι εκεί και ελέγχει, να μην αρπάξει το αρνάκι, να μην πέσει από την σούβλα,  να μη σωθούν τα κάρβουνα και τα λοιπά.. Αξίζει τον κόπο αφού εκ των πραγμάτων θα τσιμπήσει πρώτος το μεζεδάκι από το κρέας.. Ε φυσικά και το δικαιούται εξάλλου πως θα ελέγξει αν ψήθηκε?
 Παρέα με το κρασάκι λοιπόν λίγο πριν βγει το αρνάκι εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το πανεύκολο απολαυστικό μεζεδάκι και να ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα του τραπεζιού. Η συνταγή μπορεί να αλλάξει και να έρθει στα γούστα σας αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην γέμιση ότι υλικό αγαπάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάπαρη με φέτα κ ελιές παραδείγματος χάριν..  Η γέμιση που σας προτείνω όμως εγώ ένα θα σας πω, είναι πεντανόστιμη! Οι ντομάτες παραμένουν φρέσκες και ζωντανές και όλο το έδεσμα συνδυάζει μεζεδάκι και σαλάτα μαζί.
Την Μεγάλη Δευτέρα θα σας έχω το γλυκό που προτείνω για το Πασχαλινό Τραπέζι και από εκεί και πέρα ότι προλάβω μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη. Του χρόνου πάλι!

 Υλικά (Για 2 ολόκληρες ντομάτες )


3 φέτες μπέικον
2 ολόκληρες ντομάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
1/3 της κούπας blue cheese ή ροκφόρ θρυμματισμένο
1/3 κούπας φρυγανιά ή τρίμματα από παξιμάδι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο


Διαδικασία


Τοποθετούμε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ξαπλώνουμε σε αυτό τις φέτες απο το μπέικον. Ψήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά από την μια πλευρά και γυρίζουμε τις φέτες να ψηθούν καλά και απο την άλλη.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, και ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το τυρί και τα ψίχουλα. Προσθέτουμε και λίγο πιπεράκι.
Ανάβουμε το grill στο δυνατό (έχουμε λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου όταν χρησιμοποιούμε grill)
Κόβουμε τις ντομάτες μας στην μέση και βάζουμε από πάνω όσο μπορούμε περισσότερο από την γέμιση. ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο,  τις τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο καυτό grill για 3-5 λεπτά να ροδοκοκκινίσει η γέμιση.

Λογάκια
Αν θέλετε τις ντομάτες πιο ψημένες μπορείτε να τις ψήσετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.



Καλό Σαββατοκύριακο!!