Κοτόπουλο με Απίθανο Γλάσο και Σπυρωτό Ρυζάκι



Σήμερα σας έχω ένα απίστευτα εύκολο και πεντανόστιμο, ζουμερό κοτοπουλάκι που πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.. Σας λέω είναι φανταστικό, ξέρετε ότι όταν είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένη με ένα πιάτο σας το λέω.. Ε λοιπόν με αυτό είμαι! Φτιάξτε το και πάρτε το μαζί σας να το φάτε την Πρωτομαγιά στις εξοχές γιατί και κρύο πάλι τέλειο είναι. Μην ξεχάσετε τις μπύρες σας παρακαλώ.. αυτές σίγουρα κρύες!

Υλικά ( 4 άτομα)

Για το ρύζι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα ρύζι πλυμένο (χρησιμοποίησα καστανό Basmati)
3 κούπες ζωμό κοτόπουλο 
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 ματσάκι δυόσμο
Αλάτι - Πιπέρι
Για το κοτόπουλο
4 κομμάτια κοτόπουλο (μπούτι - στήθος με το κόκαλο)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 ζουμερά μοσχολέμονα τον χυμό τους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον ζωμό, τον αστεροειδή γλυκάνισο και  μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε την ένταση στο χαμηλό και σιγοβράζουμε χωρίς να ανοίγουμε το καπάκι για 15 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε (πάντα με κλειστό το καπάκι) για άλλα 10 λεπτά τουλάχιστον.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε στο μούλτι τα φρέσκα  κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, την ζάχαρη, τον χυμό από τα μοσχολέμονα, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το μπαχάρι, το κύμινο, την κανέλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αλέθουμε να κάνουμε μια σάλτσα.  Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο με την σάλτσα μας προσέχοντας να μας περισσέψει λίγη για την δεύτερη φάση του φούρνου.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι γκριλιέρα ή ένα απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο να πάει παντού. Ξαπλώνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει καλά από την μια πλευρά περίπου 5 λεπτά (μην το μετακινείτε συνέχεια). Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά. 
Ξεσκεπάζουμε το ρυζάκι μας και το αφρατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε μέσα την πιπεριά Φλωρίνης και το στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος - ταψάκι (εγώ βουτύρωσα ελαφρώς με ενα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο τον πάτο του ταψιού για έξτρα γεύση αλλά και για να μην κολλήσει το ρύζι). Από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο, αλείφουμε την υπόλοιπη σάλτσα που έμεινε και ψήνουμε το φαγητό 25 -30 λεπτά μέχρι να ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο και να τραγανίσει λίγο το ρυζάκι στα πλαινά του ταψιού. Σερβίρουμε με κομμένα μοσχολέμονα και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο! 



Οι πολυαγαπημένες μου Τζένη απο το My Kitchen Diary, Κική απο το Tante Kiki και Πηνελόπη απο το Άρωμα Βανίλιας είχαν την καλοσύνη να μου χαρίσουν ένα βραβείο σύμφωνα με το οποίο πρέπει να αναφέρω 7 τυχαία πράγματα για μένα ξανά μανά...! Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να σας πω για μένα αφού συχνά πυκνά τα βγάζω τα εσώψυχα μου εδώ μέσα αλλά αυτη τη φορά νομίζω ότι έχω κάποια νέα.. Αν επαναλαμβάνομαι παρακαλώ να με συγχωρήσετε...


1. Όταν ήμουν μικρή ήμουν αγοροκόριτσο και το υποκοριστικό μου ήταν "Μπουμπουλίνα" :P
2. Κ όταν μεγάλωσα πάνω κάτω παρέμεινα κάπως έτσι..
3. Εδώ και λίγο καιρό προπονούμαι με σχοινάκι και έχω κολλήσει (ναι ναι αυτό που πηδούσαμε όταν ήμασταν παιδάκια). Ο σύντροφος με κοροϊδεύει και με φωνάζει Ρόκυ Μπαλμπόα..!
5. Τον Σεπτέμβρη ο μικρός μου θα πάει προνήπιο!
4. Τον Σεπτέμβρη μαζί με τον μικρό μου ξεκινάω και εγώ ξανά σχολείο :P και πάω για Culinary Arts! :)
5. Θέλω κούρεμα
6. Μου λείπουν οι γονείς μου, ο αδελφός μου, οι φίλοι μου και τα μέρη μου (έλα!)
7. Αισθάνομαι τυχερή!

Το βραβείο το χαρίζω με αγάπη σε όποιον δεν το έχει παραλάβει ακόμη.! 

Αυτά λοιπόν είχα να σας πω  και σας εύχομαι


ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ