Τούρτα απο Σοκολατένιες Κρέπες και Κρέμα Φράουλας




Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!

Αφιερωμένο το γλυκάκι σήμερα στην μανούλα μου και όλες τις μανούλες του κόσμου. Η γιορτή της μητέρας ήταν η μοναδική παγκόσμια ημέρα που γιορτάζαμε όταν ήμουν μικρή. Οπωσδήποτε, θα πηγαίναμε για φαγητό στην γιαγιά αφού πρώτα ο πατέρας μου θα έπαιρνε τον αδελφό μου και εμένα να πάμε μια "βόλτα" με το αυτοκίνητο όπου η βόλτα σήμαινε επίσκεψη στο ανθοπωλείο, να αγοράσουμε λουλούδια για τις μανούλες μαμά - γιαγιά - θεία..
Η συγκεκριμένη τούρτα που σας έχω σήμερα είναι πανεύκολη, είναι μια καινούρια τάση στις τούρτες, οπωσδήποτε πιο ελαφριά. Τις κρέπες αλλά και την κρέμα μπορείτε να τις κάνετε από την προηγούμενη μέρα και να συναρμολογήσετε την τούρτα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα σερβιρίσματος..

Υλικά

Για τις κρέπες
1 1/2 κούπα πλήρες γάλα
4 αυγά
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 της κούπας κακάο κοσκινισμένο
1/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια τσιμπιά αλάτι
Λίγο βούτυρο για το βουτύρωμα του τηγανιού
Για την κρέμα φράουλας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 φάκελο άνθο αραβοσίτου φράουλα
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κρόκος αυγού
Για την επικάλυψη
100 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
10 φράουλες κομμένες στα 3-4 
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ανακατεμένη με 100 γρ όσο πιο ζεστή κρέμα γάλακτος (γκανάς)

Διαδικασία

 Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τις κρέπες (εκτός από το βούτυρο) και τα χτυπάμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Όταν περάσουν τα 30 λεπτά βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό μεγάλο (25 εκατοστά) τηγάνι, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και χρησιμοποιώντας μια κουτάλα για σούπα ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις κρέπες. Η πρώτη κρέπα είναι πάντα ο οδηγός μας, αυτή θα μας δείξει πόση ποσότητα πρέπει να βάζουμε στην κουτάλα για να έχουμε μια ωραία κρέπα. Μόλις στεγνώσει από την επάνω πλευρά, γυρίζουμε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και ενα κουτάλι. Όταν βλέπουμε το τηγάνι μας να στεγνώνει τελείως από το βούτυρο ξαναπροσθέτουμε ενα κουταλάκι του γλυκού.
Βάζουμε τις κρέπες σκεπασμένες στο ψυγείο να παγώσουν.
Ξεκινάμε την κρέμα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαζί, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας όσο πιο συχνά μπορούμε με το σύρμα να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο.
Κάνουμε λίγο υπομονή, η κρέμα θέλει 20-30 λεπτά, την θέλουμε αρκετά σφιχτή έτσι ώστε να κάθονται σταθερά τα στρώματα από κρέπες. Την παγώνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες, σκεπασμένη με την μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνειά της ώστε να μην κάνει κρούστα.
Αρχίζουμε και συναρμολογούμε την τούρτα μας, βάζοντας σε ενα μεγάλο πιάτο μια κρέπα κάτω, 1 γεμ΄ταη κουταλιά της σούπας απο την κρέμα, την απλώνουμε και συμπληρώνουμε με άλλη κρέπα. Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο ύψος που μας ικανοποιεί αλλά και που νομίζουμε ότι ειναι σταθερή η τούρτα.
Για την επικάλυψη, στρώνουμε επάνω στην τελευταία κρέπα την σαντιγύ, προσθέτουμε τις φράουλες και περιχύνουμε εδώ και εκεί με το σοκολατένιο γκανάς.



Χρόνια Πολλά Μανούλες!!!