Μπάρες Λεμονιού με Παπαρουνόσπορο



Για το Σαββατοκύριακο σας έχω αυτές τις πανεύκολες και λαχταριστές μπάρες λεμονιού, οι οποίες γίνονται γρήγορα, θέλουν λίγα και απλά υλικά και θα ευχαριστήσουν την όρεξη σας για γλυκό.
Είναι η πρώτη φορά που τις φτιάχνω και μας άρεσαν πολύ. Είναι η τέλεια λύση όταν θέλουμε να κάνουμε ένα γλυκάκι με υλικά που έχουμε στο σπίτι. Μπορείτε να παραλείψετε τον παπαρουνόσπορο αλλά αν τον χρησιμοποιήσετε θα παρατηρήσετε ότι δίνει ένα ωραίο κριτσανιστό αποτέλεσμα.

Υλικά ( περίπου 45 - 48 κομμάτια)

Για την βάση
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο
Λίγο αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/2 κούπα ζάχαρη
Για την κρέμα Λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
2 - 3  αυγά (αν η κρέμα σαν φαίνεται λίγη προσθέστε κ άλλο αυγό. Γιαυτη τη συνταγή μπορείτε να βάλετε μέχρι 5 αυγά)
1/3 της κούπας χυμό λεμονιού (2 λεμόνια)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Άχνη Ζάχαρη για το τέλος


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς (Συνήθως τον προθερμαίνω στους 190 και τον κατεβάζω στους 180 όταν βάλω το γλυκό για ψήσιμο).
Στρώνουμε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί έτσι ώστε το χαρτί να προεξέχει στις δυο άκρες, είτε κατά μήκος είτε κατά πλάτος.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τον παπαρουνόσπορο με το αλάτι και το αλεύρι.
Χτυπάμε με το μίξερ στην αρχή σε χαμηλή και στην συνέχεια σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με την μισή κούπα ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν. Σιγά Σιγά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και πατάμε με τα χέρια μας, να το στρώσουμε καλά σε όλο τον πάτο του ταψιού. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά. Την αφήνουμε ν ακρυώσει τελείως.
Καθαρίζουμε το μπολ του μίξερ και χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη, το ξύσμα και τέλος προσθέτουμε τις 2 κουταλιές αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στην κρύα βάση και απλώνουμε με ενα κουτάλι την κρέμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 -35 λεπτά.
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το κόβουμε σε τετράγωνες μπάρες. Κοσκινίζουμε λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω και σερβίρουμε!


Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Λογάκια
Άλλαξα την συνταγή και έβαλα ότι πρέπει να κρυώσει η βάση πριν προσθέσουμε την κρέμα λεμονιού και αυτό γιατι μετά απο δοκιμές είδα ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο όταν η βάση είχε κρυώσει.