Brownie με Παγωτό σε Ξυλάκι (Brownie Ice Cream Pops)




Χρόνια πολλά στον Κωνσταντίνο, την Κωνσταντίνα και την Ελένη! Είμαι σίγουρη ότι σήμερα θα μαζέψω πολλά κεράσματα απο την Blogoγειτονιά αφού έχουμε ουκ ολίγες Ελένες αλλά και Κωνσταντίνα!
¨Εχω λοιπόν κ εγώ τον γιό μου και θα σας κεράσω ενα απλό γλυκάκι που γίνεται πανεύκολα, μπορείτε να φτιάξετε το παγωτό ή να χρησιμοποιήσετε έτοιμο εμπορίου και ότι γεύση θέλετε.
Εγώ θα σας δώσω την συνταγή για ένα αφράτο brownie αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και κέικ που σας έχει μείνει.

Υλικά 


3/4 κούπας βούτυρο (180 γρ)
8 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 τσιμπιά αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
12 ποτήρια πλαστικά ή χάρτινα, (χρησιμοποιήστε καλύτερα τα μικρά τα οποία εδώ δεν τα βρίσκω με τίποτα!)
12 ξυλάκια για παγωτό
Παγωτό της αρεσκείας σας


Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου.
Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά (να λιώσει αλλά να μην μαυρίσει και ανακατεύουμε μέσα το κακάο.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και τέλος το μείγμα με το αλεύρι. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά προσθέτουμε το βούτυρο με το κακάο.
Στρώνουμε ενα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί να προεξέχει λίγο στις άκρες. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε το ταψί απο τον φούρνο, το αφήνουμε 5 λεπτά μέσα στο ταψί και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
Αφού κρυώσει τελίως, παίρνουμε πλαστικά ή χάρτινα ποτηράκια και αρχίζουμε και κόβουμε δίσκους μικρούς για την βάση του ποτηριού



και λίγο μεγαλύτερους για το δεύτερο στρώμα.

 Στήνουμε τα γλυκάκια μας βάζοντας τον μικρό δίσκο από το brownie μέσα στο ποτήρι, συνεχίζουμε με 2 - 3 κουταλιές παγωτό και τελειώνουμε με τον μεγαλύτερο δίσκο του brownie. Στο τέλος μπήγουμε ενα ξυλάκι για παγωτά.


Βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσουν, τουλάχιστον 4 ώρες...
Τα ξεφορμάρουμε κόβοντας το πλαστικό με ψαλίδι.




Χρόνια μας Πολλά!!!!!