Ανοιχτή Πίτα με Κολοκυθάκια και Κολοκυθοανθούς



Υλικά

 Για την ζύμη
1 2/3 της κούπας αλεύρι (χρησιμοποίησα 1 κούπα ολικής και 2/3 της κούπας λευκό)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 ml νερό
Για την γέμιση
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 μέτρια πράσινα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 κίτρινο κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
250 γρ φέτα τριμμένη
2 κλωναράκια θυμάρι μόνο τα λεπτά φυλλαράκια
Λίγο αλάτι
4 - 5 κολοκυθοανθούς πλυμένος και καθαρισμένους απο μίσχους
1/3 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
Λίγα φύλλα Πλατύφυλλου Βασιλικού για το τέλος

Διαδικασία

Ξεκινάμε την ζύμη μας, ανακατεύοντας σε ενα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder.
Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το νερό. Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το υγρό μας στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε για λίγο ώστε να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Αφού περάσουν τα 25 λεπτά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, με τα αυγά, την φέτα, το θυμάρι και λίγο αλατάκι.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Την ανοίγουμε σιγά σιγά με αλευρωμένο πλάστη γυρνώντας την που και που. την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.


Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι λίγο βαθύ και απλ΄βνουμε μέσα την ζύμη μας. Πασπαλίζουμε πάνω στην ζύμη την παρμεζάνα και στην συνέχεια βάζουμε το μισό περίπου μείγμα φέτας και γιαουρτιού.
Από πάνω αρχίζουμε να στρώνουμε εναλλάξ τα κολοκυθάκια πράσινα κίτρινα (αν δεν έχετε κίτρινα δεν πειράζει, χρησιμοποιήστε μόνο πράσινα). Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα της φέτας και του γιαουρτιού και τέλος απλώνουμε τα λουλούδια, ανοίγοντάς τα και στο κέντρο τους βάζουμε από ένα κομματάκι κόκκινης πιπεριάς. Πασπαλίζουμε εδώ κ εκεί την υπόλοιπη πιπεριά, φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης και ψήνουμε την πίτα για 45 - 50 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αφού την στολίσουμε με τα φύλλα Βασιλικού.



Καλή όρεξη!!!

****************************
Τρελαίνομαι γι αυτά τα λουλούδια που εκτός από πανέμορφα είναι και πεντανόστιμα. 
Μια χαρακτηριστική στιγμή που έχω να σας διηγηθώ και σχετίζεται με αυτά τα λουλούδια,  είναι όταν στο ταξίδι του μέλιτος (επιλέξαμε να πάμε και πάλι στην Κρήτη για 15 μέρες) φτάνοντας στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαμε κλείσει  μέσω ίντερνετ, βρήκαμε στην πόρτα την κυρία Χρύσα η οποία ήταν η ιδιοκτήτρια και μας περίμενε για να μας δείξει το δωμάτιο μας. Αρκετά ταλαιπωρημένοι, πεινασμένοι και με ρύζια στα μαλλιά (το ταξίδι μας με το πλοίο  ήταν τα ξημερώματα, ακριβώς μετά το γλέντι του γάμου)  περάσαμε μέσα στο διαμέρισμα ακολουθώντας την χαρούμενη ιδιοκτήτρια. Μπαίνοντας, στα αριστερά ήταν μια πλήρης κουζίνα με μπαρ πάνω στο οποίο καθόταν ενα μεγάλο πιάτο καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Η κυρία Χρυσα μας εξηγούσε τα του διαμερίσματος και τα της παραμονής μας εκεί ενώ εμάς μας είχε σπάσει η μύτη απο την καταπληκτική μυρωδιά που τίποτα δε με γελούσε... ερχόταν από εκείνο το καλυμμένο πιάτο.
Μας καληνύχτισε και μας είπε ότι μας ετοίμασε ενα κάτι, ένα τίποτα μωρέ επειδή μας σκέφτηκε ότι θα είμαστε κουρασμένοι  "Α και μη ξεχάσω, στο ψυγειάκι σας έχω και λίγη τσικουδιά παραγωγή μας!" 
Κλείσαμε την πόρτα και ορμήσαμε στο πιάτο. 
Ήταν ένα μεγάλο πιάτο γεμάτο κολοκυθοανθούς και σαρμαδάκια γεμιστά με ρύζι! Σπιτικά. Πεντάμορφα. Πεντανόστιμα. Αξεπέραστα.
Σήμερα σας έχω μια πίτα χρησιμοποιώντας λίγα από τα λουλουδάκια που βρήκα εδώ μια και είναι λίγο δύσκολο να βρω μεγάλες ποσότητες για να τα κάνω γεμιστά με ρύζι.  Το θαύμα τους όμως το έκαναν έστω και λίγα που ήταν (και δεν αναφέρομαι μόνο στην πίτα)..