Γρανίτα Λεμόνι με άρωμα Βασιλικού



Υλικά

2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό λεμόνι (περίπου 3 ζουμερά λεμόνια)
Το ξύσμα απο ενα λεμόνι
15 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

Διαδικασία

Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι την ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεόυμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει μια βράση το σιρόπι, αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και το ξύσμα. Αφήνουμε σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου το σιρόπι για 15 λεπτά. Μετά τα 15 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, "ψαρεύουμε" και αφαιρουμε τα φύλλα του βασιλικού και βάζουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει εντελλώς. Αφου κρυώσει, αν έχουμε μηχανή ακολουθούμε τις οδηγίες της μηχανής μας, αν δεν έχουμε, βάζουμε το σιρόπι σε ενα πλαστικό δοχείο, το αφήνουμε για μια ώρα στην κατάψυξη και απο εκεί και πέρα το βγάζουμε και το χτυπάμε άλλες δυο φορές ανα μισάωρο. 




******************************
Η Λίλα απο το blog "Τα Λιλά της Λίλας" με κάλεσε να παίξω σε ένα παιχνίδι που λέγεται "Τι βλέπω απο το παράθυρο μου". Συμφωνα με τον κανόνα του παιχνιδιού πρέπει να διαλέξω και να φωτογραφίσω ένα παράθυρο, μπαλκονόπορτα ή φεγγίτη. Διάλεξα λοιπον να φωτογραφίσω το πρώτο παράθυρο που βλέπω κάθε πρωί όταν ξυπνάω. Οταν ξυπνάω, οι περσίδες στην κρεβατοκάμαρα δεν είναι οι πρώτες που ανοίγουν και έτσι η πρώτη ματιά που ρίχνω στον έξω κόσμο είναι στον δρόμο μου προς την κoυζίνα για το πρωϊνό..  αυτο που βλέπω μέσα απο το παράθυρο είναι μια ευχάριστη εικόνα, μου αρέσει που δεν περιορίζεται το βλέμα μου και δεν σκοντάφτει πουθενά. Aυτο που απολαμβάνω είναι οι ανοιχτοί ορίζοντες που τόση σημασία έχουν στην ζωή ενός ανθρώπου κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά..
Διάλεξα όμως να μην σας δείξω απλά το παράθυρο, αλλά να φτιάξω κ μια γρανίτα ή σορμπέ ότι θέλετε κρατήστε και να το απολαύσουμε μαζί, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά αυτό που βλέπω εκεί έξω κάθε πρωί..

Η γρανίτα γίνεται πανεύκολα, η συνταγή υπήρχε στο βιβλιαράκι της παγωτομηχανής μου αλλά μπορείτε πολύ ευκολα να την φτιάξετε και χωρίς να έχετε παγωτομηχανή. Εξάλλου γρανίτα είναι και επιτρέπονται και μερικά κρυσταλλάκια. Είναι απίθανα δροσιστική κ ελαφριά ενώ μπορεί να προσφερθεί και σαν ενδιάμεσο επιδόρπιο μεταξύ μικτών γευμάτων (περνώντας απο θαλασσινά σε κρέας)..
Το παράθυρο...



Και απο το μπαλκόνι



Με την σειρά μου θα ήθελα κ εγώ να καλέσω τα παρακάτω blogs να συμμετέχουν στο παιχνίδι "Tι βλέπω απο το παράθυρο μου"

1. Την Κική και το "Tante Kiki"
2. Την Τάνια και το "The Green Mixer" 
3. Την Ξανθή και το "Συνταγές της Ασπρούλας"
4. Την Ερμιόνη και το "The One With All the Tastes"
5. Την Taelia και το "Taelia 88"

Καλό Σαββατοκύριακο!!