Rocky Road Cupcakes ( Με popcorn και marshmallows)




Rocky Road γλυκά ονομάζονται αυτά που έχουν μέσα σοκολάτα, marshmallows και κάποιο είδος ξηρού καρπού. Θα τα βρείτε σε μπισκότα, σε brownie, σε cupcakes και είναι απο τα πιο δημοφιλή γλυκά στην Αμερική, Αγγλία κ Αυστραλία. Το όνομα "ανώμαλος δρόμος" είναι ακριβώς όπως και τα δικά μας "ανώμαλα" σοκολατάκια που λόγω των ξηρών καρπών έχουν ανώμαλη επιφάνεια. 
Σήμερα σας έχω αυτά τα εντυπωσιακά και πανεύκολα cupcakes, τα οποία είναι ιδανικά για την μέρα που θα έχετε φίλους στο σπίτι για να δείτε κάποια κινηματογραφική ταινία.. Θα βγείτε χαρωποί με τον δίσκο γεμάτο με αυτά τα cupcakes στο χέρι και θα πείτε.. "Ταινία χωρίς Pop Corn γίνεται? Δεν γίνεται!!!" 
Μερικά πραγματάκια που πρέπει να προσέξετε. 
Θα πρέπει να διαλέξετε να είναι αλατισμένα είτε τα Pop Corn είτε τα φιστίκια, όχι και τα δύο. Φυσικά αν θέλετε τα επιλέγετε και τα δυο ανάλατα αλλά το αλατάκι αναδεικνύει την γλύκα και την γεύση της σοκολάτας. Εγώ επέλεξα να είναι αλατισμένα τα φιστίκια
Για το Pop Corn τώρα, αν επιλέξετε να το φτιάξετε εσείς, να προσέξετε να μην είναι μισοσκασμένο το καλαμπόκι και χάσουν οι καλεσμένοι σας το δοντάκι τους. Βάλτε στην σοκολάτα μόνο αυτά που είναι εντελώς ανοιγμένα.
Η καστανή ζάχαρη κρατάει την υγρασία στα cupcakes και δεν τ'αφήνει να στεγνώσουν κ επίσης μπορείτε να τα φτιάξετε αρκετές ώρες πριν τα σερβίρετε γιατι η σοκολάτα κρατάει τα popcorn τραγανά. Κρατήστε στα στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές σκεύος (τάπερ) αλλά βγάλτε τα 15 λεπτά πριν τα σερβίρετε ώστε να μαλακώσουν πάλι τα κεκάκια.

Υλικά 


Για τα κεκάκια
160 γρ βούτυρο Λίγο παραπάνω απο μισή κούπα)
8 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κούπα λευκή ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα χοντροκομμένα φιστίκια
Για την επικάλυψη marshmallow
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κούπες μικρά marshmallows (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεγάλα απλά τα μικρά λιώνουν πιο γρήγορα)
Για τα σοκολατένια pop corn
1 κούπα pop corn
1/2 κούπα φιστίκια
150 - 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς και βάζουμε στην θήκη για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια.

Ξεκινάμε με τα cupcakes, χρησιμοποιώντας ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το κοσκινισμένο κακάο και την σόδα.
Στον κάδο του μίξερ ( ή με το χέρι με τον δάρτη) αφρατεύουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα δυο είδη ζάχαρης. Αφού ενωθεί όλο το μείγμα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και τέλος ενσωματώνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα φιστίκια.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μέχρι 2/3 του ύψους τους, βάζουμε στον φούρνο και χαμηλώνουμε την ένταση στους 180. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά ή μέχρι μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους να βγαίνει καθαρή.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά στην θήκη και στην συνέχεια τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε σχάρα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι μόλις να φτάσει σε σημείο βρασμού. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα marshmallows ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσουν. Αν δούμε ότι δεν είναι τόσο ζεστή η κρέμα, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να γίνει χλιαρή κρέμα. Την μεταφέρουμε σε κορνέ και πιέζουμε μια μικρή ποσότητα στα cupcakes.



Χρησιμοποιώντας μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την σοκολάτα και την γυαλίζουμε με το βουτυράκι. Προσθέτουμε τα pop corn με τα φυστίκια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με την σοκολάτα. Χρησιμοποιώντας ενα κουτάλι παίρνουμε όσο περισσότερη ποσότητα μπορούμε απο τα popcorn και τα φυστίκια και στηρίζοντας με τα χέρια μας φτιάχνουμε την επικάλυψη πάνω απο κάθε cupcake ( θα λερωθούν τα χεράκια σας αλλά αξίζει).

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα!!!


 Καλό σας Σαββατοκύριακο!! 


Λογάκια γενικά για τα cupcakes
Αν όταν βάλετε τα cupcakes στον φούρνο τα δείτε να κοντεύουν να χυθούν, μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου. Η θερμοκρασία θα πέσει και τότε θα χυθούν στα σίγουρα. αντίθετα αν δεν ανοίξουμε την πόρτα η θερμοκρασία θα ψήσει το μείγμα που πάει να ξεχειλίσει και θα το σταθεροποιήσει..




Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ!

Η φίλη μου Γιώτα της οποίας το blog Once Upon A Time μπορείτε να δείτε εδώ, έφτιαξε και μου έστειλε στο Τορόντο ένα απίθανο βιβλιαράκι συνταγών σε σχήμα ποδιάς..!


 Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και σας προτείνω να περάσετε από το blog της να δείτε κ εσείς τα υπέροχα πράγματα που φτιάχνει για και με την πανέμορφη κορούλα της!
Εγώ προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να της αφιερώσω με πολύ αγάπη την σημερινή συνταγή.