Γλυκό Ψυγείου με Λευκή Σοκολάτα και Μικρά Φρούτα




Υλικά

1 1/4 της κούπας ( 300 ml) μπισκότα πτιμπερ ολικής αλέσεως περασμένα στο μουλτι (μην τα κάνετε εντελώς σκόνη)
1/4 κούπας  (50 ml) λιωμένο βούτυρο
3 κρόκοι αυγών
1/3 της κούπας (75 ml)  ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας (45 ml) αλεύρι
1 1/2 κούπα (375 ml)  κρέμα γάλακτος
Ελάχιστο αλατάκι
125 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
Για την επικάλυψη φρούτων
2 κούπες (500 ml) blueberries - μύρτιλλα ή κομμένες φράουλες ή κομμένα κεράσια
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml)  κορν φλάουρ
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να τραβήξουν λίγο υγρασία. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και στρώνουμε από πάνω αντικολλητικό χαρτί (αυτό το κάνουμε για να μην πηγαίνει πέρα δώθε το χαρτί όταν εμείς στρώνουμε την βάση) και στρώνουμε το μπισκότο πιέζοντας με τα χέρια μας να καλυφθούν όσο γίνεται και τα τοιχώματα. Ψήνουμε την βάση για 10 λεπτά και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Ξεκινάμε την κρέμα μας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι και το αλεύρι. Μόλις η κρέμα γάλακτος φτάσει σε σημείο βρασμού την αφαιρούμε από την εστία, μετράμε μέχρι το 10 και σιγά σιγά την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας ζωηρά. Επιστρέφουμε όλο το μείγμα ξανά στο κατσαρολάκι και το ξαναβάζουμε στην εστία. Προσθέτουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.  Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά για 5 - 7 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα μας. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην κρύα βάση και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα (εγώ το άφησα όλο το βράδυ).
Πάμε στα φρούτα μας. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε 1 1/2 κούπα από τα φρούτα με την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φρουτάκια και ανακατεύουμε. Στρώνουμε την επικάλυψη των φρούτων πάνω από την κρύα κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.


Καλή σας απόλαυση!!!

Λογάκια
μην σας τρομάζουν τα κομματάκια μπισκότου που βλέπετε στις φωτογραφίες μου, το δικό μου ταλαιπωρήθηκε καθώς το σήκωσα με σπάτουλα για να το μεταφέρω στο ξύλο για την φωτογράφιση. Η βάση δένει μια χαρά, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
Σύμφωνα με την διατροφική ανάλυση που έκανε το περιοδικό το συγκεκριμένο γλυκό περιέχει, φυτικές ίνες, βιταμίνες Β1, Β2, Β12, βιταμίνη C. D και Ε ενώ είναι πηγή ασβεστίου και σιδήρου. Κοινώς βουρ στο γλυκό!

Συνταγή Longos Experience
*****************************************************************
Εκτάκτως, το γλυκάκι της Παρασκευής μεταφέρεται για Πέμπτη και σήμερα σας έχω ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου που θα συγκλονίσει οποιονδήποτε το δοκιμάσει. 
Την προηγούμενη Δευτέρα είχα καλεσμένους για τραπέζι στο σπίτι μας και έφτιαξα αυτό το γλυκάκι το οποίο το βρήκα σε ένα περιοδικό τοπικού καταστήματος τροφίμων.. 
Φτιάχνοντάς το, το δοκίμασα βεβαίως αλλά όχι σαν σύνολο,  δηλαδή δοκίμασα την κρέμα και την επικάλυψη με τα μικρά φρούτα όσο τα έφτιαχνα. Μόλις λοιπόν το τελείωσα, έβαλα το γλυκάκι στο ψυγείο μέχρι που ήρθε η ώρα να σερβίρω. Αφού λοιπόν φάγαμε τον αγλέωρα μετά συγχωρήσεως και πιστεύω ότι οι καλεσμένοι μας ευχαριστήθηκαν το φαγητό, ήρθε η ώρα του γλυκού.. Σέρβιρα στην αρχή δυο κομμάτια και γύρισα στην κουζίνα για να κόψω τα υπόλοιπα ώσπου ακούω τα βογγητά στην τραπεζαρία..
"Μμμμμ Όου μάι Γκαντ δις ιζ ντελίσιους!!"
"Όοοου μάι γκουντνες γουατ ιζ δις σταφ?!!"

Τι έγινε ρε παιδιά, λέω από μέσα μου, μπέρδεψα τα μπουκάλια?
Ακόμη και ο γιος μου άφησε τον shirtless avenger για να φάει το γλυκό του, πράγμα απίθανο! Ώσπου δοκίμασα κ εγώ κ κατάλαβα.... Το γλυκό είναι Θεϊκό! 
 Πάνω στο τραγανό μπισκότο κάθεται η βελούδινη κρέμα και τα μικρά φρούτα έρχονται να κόψουν την πολύ γλυκιά γεύση της λευκής σοκολάτας αφήνοντας μια αίσθηση στο στόμα.. "Ο μάι Γκαντ" επαυξάνω!
Φτιάξτε το οπωσδήποτε, είναι ένα παιχνιδάκι, θέλει τον χρόνο του να κρυώσει στο ψυγείο ώστε να είναι απολύτως απολαυστικό, και δεν θα το μετανιώσετε. Εγώ έκανα την βάση και την κρέμα από την προηγούμενη μέρα, κράτησα το γλυκό στο ψυγείο και το πρωί έκανα την επικάλυψη από τα φρούτα, το συμπλήρωσα και το επέστρεψα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Όλο το γλυκό μπορεί να διατηρηθεί χωρίς πρόβλημα μέχρι 2 μέρες στο ψυγείο αρκεί να είναι καλά καλυμμένο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μικρά φρούτα θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμένες φράουλες, βατόμουρα ή κομμένα κεράσια ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα φρούτα.
***************************************

Η αγαπημένη μου Κική από το Tante Kiki με κάλεσε να παίξω σε ένα καινούριο καλοκαιρινό παιχνιδάκι και είναι χαρά μου να συμμετέχω..


 1) Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση?
-- Γενικά μου αρέσουν οι φράσεις και τα γνωμικά, δεν έχω αγαπημένη αλλά τώρα τελευταία τριγυρνάει στο μυαλό μου το " *$%$ ψηλά κ αγνάντευε " καθώς και το " ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" (So true..)
2) Αγαπημένο χρώμα?
-- Το μπλε και όλες οι αποχρώσεις του
3) Τι βιβλία σου αρέσει να διαβάζεις;
-- Τα πάντα αρκεί να έχουν ενδιαφέρον. Είμαι βιβλιοφάγος.
4) Πότε έχεις γενέθλια?
-- 28 Σεπτέμβρη. Εγώ κ η Μπριτζιτ Μπαρντώ χαχα
5) Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου μέχρι τώρα?
-- Ε, κλισέ η γέννηση του γιου μου και απο εκεί κ πέρα ότι έχει σχέση με τον γιο μου.
6) Τι σημαίνει αγάπη για σένα?
-- Τα πάντα όλα. εμείς οι άνθρωποι πρέπει να θυμηθούμε ότι αυτή είναι η ουσία.
7) Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της προσωπικότητάς σου?
-- Η αμεσότητα
8) Και το πιο αδύναμο?
-- Η αμεσότητα
9) Τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις?
-- Παπάς
10) Περιέγραψε που θα ήθελες να είσαι στα 55 σου.
-- Στη ζωή...
11) Τι σημαίνει Ελλάδα για σένα? Τι θα μπορούσες να κάνεις γι'αυτήν?
-- Το σπίτι μου. Ότι είναι δυνατόν να γίνει από έναν απλό πολίτη.


Καλώ κ εγώ με την σειρά μου όποιο blog δεν έχει παίξει στο συγκεκριμένο παιχνιδάκι και θέλει, να το κάνει!