Ομελέτα Φούρνου με Κολοκυθάκια σε Κρούστα απο Πατάτες




Υλικά ( 4 άτομα)

1 μεγάλη πατάτα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι
6 αυγά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι ή 2 κουταλιές γάλα
1 κολοκυθάκι 
100 γρ φέτα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο ψιλοκομμένο λουκάνικο (το είχα στο ψυγείο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ότι θέλετε ή και να το παραλείψετε)
Αλάτι - Πιπέρι
 Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τρίβουμε το κολοκυθάκι στο χοντρό μέρος του τρίφτη και το αφήνουμε μέσα σε τρυπητό. Αλατίζουμε ελαφρώς και το αφήνουμε να στραγγίξει μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
Κόβουμε τις πατάτες όσο πιο λεπτές μπορούμε (δεν θέλουμε να είναι διάφανες, μια λεπτή φέτα) κατά μήκος, τις βάζουμε για 10 λεπτά σε νερό, τις στραγγίζουμε, τις σκουπίζουμε και τις απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας την μία δίπλα στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις αφαιρούμε από τον φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, την φέτα, το πιπέρι,  στίβουμε το κολοκυθάκι και το προσθέτουμε μαζί με τον άνηθο και το λουκάνικο ή αλλαντικό αν χρησιμοποιήσουμε. Το αλάτι θέλει προσοχή αφού εξαρτάται απο το πόσο αλατίσαμε τα κολοκυθάκια αλλά και πόσο αλμυρή είναι η φέτα.


Λαδώνουμε καλά  ένα ταψάκι και ξεκινάμε να στρώνουμε τις πατάτες στις γωνίες όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία. Στην συνέχεια στρώνουμε και τον πάτο του ταψιού.
Προσθέτουμε στο ταψάκι το μείγμα της ομελέτας και ψήνουμε για 40 λεπτά. Εαν δούμε στα τελευταία 10 λεπτά ότι οι πατάτες παίρνουν πολύ χρώμα, βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο απο πάνω απο το ταψί (σε μένα δεν χρειάστηκε).
Περιμένουμε 5-7 λεπτά πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.


 Καλή Όρεξη και να περνάτε καλά! 
**************************************
Καλή εβδομάδα! Κατακαλόκαιρο, ελπίζω να περάσατε καλά το Σαββατοκύριακο σας, εμείς κάναμε τις βόλτες μας πήραμε τον ήλιο μας, τον παραπήραμε δηλαδή και τώρα που σας γράφω φέρνω λιγάκι σε αστακό. Κάθε χρόνο αυτή η ιστορία και με 60άρια αντηλιακά!
Σήμερα σας έχω ένα εύκολο παιχνιδιάρικο (όπως πάντα χαχα) φαγάκι, την ιδέα για την κρούστα από  πατάτες την είδα στο food network και την Παρασκευή που έμεινα από τρόφιμα και δεν ήξερα τι να μαγειρέψω, χρησιμοποίησα ένα κολοκυθάκι που μου αργοπέθαινε στο ψυγείο, την μια πατάτα που είχα στο καλάθι μου και βγήκε αυτό το πιάτο. Εντυπωσιακό, θελκτικό για τα παιδιά (αν και ο μικρός μου κυνηγούσε τις τραγανές πατατούλες γύρω γύρω) και έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!
Φυσικά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι έχετε στο δικό σας ψυγείο, είναι μια συνταγή ευέλικτη, πολύ οικονομική κ πως να το κάνουμε, λύνει χέρια!