Σοκολατένιες Βάφλες κ Σπιτικό Σιρόπι Σοκολάτας




Υλικά 

Για το σιρόπι (500 ml)
 1 κούπα κακάο κοσκινισμένο
 1 1/2 κούπα ζάχαρη
 1 1/2 κούπα νερό
 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
 Λίγο αλατάκι
Για τις βάφλες ( 4 - 6 άτομα)
 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη 
 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χρησιμοποίησα 1 κούπα ολικής κ 1 κούπα λευκό)
 1 κουταλιά της σούπας κοφτή baking powder
 Λίγο αλατάκι
 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 3 αυγά
 1 κούπα γάλα
 1/2 κούπα απο το σοκολατένιο σιρόπι
 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 Ψιλοκομμένα φρούτα κ λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία


Ξεκινάμε το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά του σιροπιού.


Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν τα υλικά μας. Μόλις πάρει βράση το μείγμα το ανακατεύουμε συχνά για 5 - 7  λεπτά  μέχρι να πήξει. Θα δείτε ότι θα πήξει πολύ εύκολα κ θα "ντύνει" την πίσω πλευρά του κουταλιού. Το αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε την μισή κούπα που θα χρειαστούμε για το μείγμα της βάφλας ώστε να κρυώσει λιγάκι.



Ξεκινάμε τις βάφλες, λιώνουμε το βούτυρο με την μαργαρίνη κ κρατάμε στην άκρη. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και την ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με δάρτη τα αυγά με το γάλα, το σοκολατένιο σιρόπι και την βανίλια.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου κ μαργαρίνης. Στην αρχή το μείγμα θα έχει λίγους σβόλους, ανακατεύουμε για να διαλυθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα.


Βάζουμε σε λειτουργία την τοστιέρα, ψεκάζουμε ή βρέχουμε ενα χαρτί κουζίνας με λίγο λαδάκι και περνάμε τις θήκες που θα ψηθούν οι βάφλες. Μόλις ζεσταθεί κ σβήσει το λαμπάκι βάζουμε με ένα φλιτζανάκι του καφέ το μείγμα για τις βάφλες (μην το παραγεμίσετε!). Κλείνουμε το καπάκι και σε 3 λεπτά είναι έτοιμες. 
Εσείς δείτε τον χρόνο σας, θέλουμε να είναι λίγο τραγανές εξωτερικά. 
 Σερβίρουμε με τα φρούτα και το σιρόπι σοκολάτας


Ή σερβίρουμε με τον "παραδοσιακό" τρόπο με μπανάνες και παγωτό..




Καλή Όρεξη, θα τα ξαναπούμε την Δευτέρα! 
 *****************************************
Οι βάφλες μου θυμίζουν καλοκαίρι... 
Και τώρα θα μου πείτε πως γίνεται αυτό..? Μα γιατί μόνο καλοκαίρια τις τρώγαμε.. 
Συγκεκριμένα εδώ και 10 χρόνια στις καθιερωμένες διακοπές μας, την πρώτη μέρα που φτάναμε στο νησί θα ρωτούσαμε να μάθουμε ποιος κάνει τις καλύτερες βάφλες κ στην συνέχεια θα πηγαίναμε στο κατάλυμα μας..
Η συνήθεια αυτή ξεκίνησε στα Κύθηρα κ ένα "καφέ" στο Καψάλι το οποίο έφτιαχνε κάτι τεράστιες υπέροχες βάφλες.  Σε εκείνο το καφέ υπό το άγρυπνο βλέμμα του Μπαρμπαρόσα, του πιο όμορφου λευκού σκύλου με ένα μαύρο ματάκι "κολλήσαμε" με τις βάφλες.. Από εκεί ξεκίνησε το κυνήγι της βάφλας που κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται κ φέτος μας βλέπω να ψάχνουμε βάφλες στο Μοντρεαλ μια κ εκεί λέμε να πάμε λίγες μέρες διακοπές..
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε βάφλες αλλά όχι τις απλές.. θα φτιάξουμε βάφλες σοκολατένιες! 
Θα ξεκινήσουμε με το σιρόπι σοκολάτας που πραγματικά πιο εύκολο πράγμα δεν υπάρχει και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με χίλιους δυο τρόπους. Μπορείτε να το βάζετε σαν σιρόπι σε παγωτό, να μετατρέπετε στο λεπτό το απλό σας κέικ σε σοκολατένιο ή να το χρησιμοποιείτε για να κάνετε στην στιγμή σοκολατένιο το γάλα του παιδιού. Μπορείτε ακόμη και να το βάλετε σε θήκες για παγάκια και να τα βάζετε στο γάλα..! Κρατήστε το σε ένα βαζάκι στο ψυγείο σας και δεν παθαίνει τίποτα.
Για τις βάφλες τώρα, εγώ χρησιμοποίησα τα ανταλλακτικά βάφλας που είχε η τοστιέρα μου και πραγματικά δεν περίμενα τόσο καλό αποτέλεσμα. Αν εσείς έχετε συσκευή βαφλιέρα τότε φτιάξτε κανονικά το μείγμα και ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευής σας. 
Τις σερβίρετε είτε ως πρωινό σκέτες μόνο με φρούτα κ το σιρόπι είτε σαν επιδόρπιο με παγωτό, φρούτα και φυσικά το σιρόπι.