Βορειοελλαδίτικη Πίτα με Κρεμμύδια, Ντομάτες και Καρύδια



Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας ή δυο χωριάτικα φύλλα (προτιμώ τα δυο χωριάτικα φύλλα αλλά αυτη τη φορά χρησιμοποίησα φύλλο κρούστας επειδή το είχα στο ψυγείο και θα μου χαλούσε)
Ελαιόλαδο, λίγο για το τηγανάκι και αν χρησιμοποιηθεί φύλλο κρούστας τότε θέλουμε και για τα φύλλα.
5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
4 μέτριες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
2 κλωναράκια θυμάρι (τα φυλλαράκια)
αλάτι - πιπέρι
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα


Διαδικασία

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν. Τα ανακατεύουμε που και που, αλατοπιπερώνουμε και έχουμε σκεπασμένο το σκέυος με καπάκι. Θέλουμε να καραμελώσουν, οπότε δεν βιαζόμαστε. Η διαδικασία παίρνει περίπου 30 - 40 λεπτά. Δεν θέλουμε να σκουρύνουν πάρα πολύ ίσα ίσα να καραμελώσουν και να αλλάξουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το θυμάρι, την ντομάτα και δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση. Όταν χαθούν τα υγρά της ντομάτας αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Προσθέτουμε στην γέμιση τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ενα ταψί και στρώνουμε το χωριάτικο φύλλο (αν χρησιμοποιήσουμε κρούστας τότε λαδώνουμε ενα ένα και βάζουμε 6 φύλλα κάτω και 4 επάνω απο την γέμιση) προσθέτουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο. Λαδώνουμε την πίτα με ελαιόλαδο, την χαράζουμε και την ψήνουμε για 45 - 55 λεπτά.



Καλή Όρεξη!!!!


Και τώρα οι νικητές της κλήρωσης για το giveaway! Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την συμμετοχή σας, χαίρομαι πιο πολύ απο εσάς με τα giveaways και έχω και εγώ αγωνία να δω ποιος θα κερδίσει τι. Οι συμμετοχές μαζί με αυτές του facebook ήταν 378 και αρίθμησα την κάθε μία, σύμφωνα με τα σχόλια, λαμβάνοντας υπόψιν και τις συμμετοχές του facebook όπως σας είπα και στην ανάρτηση για το giveaway.



 1. Την Γυναικεία Ποδιά απο τις Χειροποίητες ποδιές με άποψη κέρδισε 


Η Ρένα απο το Delicieuses

2. Την παιδική ποδιά  απο τις Χειροποίητες ποδιές με άποψη κέρδισε 


Η Στέλλα Τυρεκίδου

3. Το βιβλίο Μαγειρικής 500 Mediterranean Dishes κέρδισε 


Η Κική απο το Μικρή Κουζίνα

4. Το βιβλίο Perfect Italian κέρδισε 


Η AnnaKam1978

5. Την ποδιά με τις κουκουβάγιες κέρδισε


Maria Jovaki


Συγχαρητήρια στους τυχερούς, σας ευχαριστώ πολύ για τις συμμετοχές σας, κοντά στα Χριστούγεννα ελπίζω για το επόμενο giveaway! 
***************************************
Καλή εβδομάδα! Σήμερα σας έχω μια πιτούλα γλύκισμα, με πολύ λίγα υλικά και γεμάτη νοστιμιά.
Η συνταγή είναι της Νταϊάνας Κοχυλά και την έχω στην συλλογή μου πολλά χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που την φτιάχνω, προσωπικά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αλλά ίσως είναι λίγο βαριά για μερικά στομάχια. Αν σας αρέσει το στιφάδο, τότε αυτή η πίτα θα σας ενθουσιάσει!