Pad Thai



Υλικά ( 2 άτομα)

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από ρύζι ή λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα καυτερού πιπεριού ή 1/2 κουταλάκι tabasco
1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
10 γαρίδες μέτριες προς μεγάλες καθαρισμένες
1/2 πακέτο (200 γρ ωμά) φαρδιά νουντλς (δεν εχει σημασία αν είναι αυγού, ρυζιού, απλά να είναι φαρδιά. Μερικά γράφουν επάνω και pad thai noodles)
1 κουταλιά ελαιόλαδο (κανονικά θέλει λάδι απο φυστίκια)
2 κουταλιές της σούπας κάσιους χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φετούλες
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
7-8 φασολάκια φρέσκα κομμένα το καθένα σε τρία μέρη
1/2 κούπα φύτρα φασολιών
Μερικά φύλλα φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα


Διαδικασία

 Χτυπάμε με πιρούνι σε ένα τάπερ το ξύδι με το μέλι, το καυτερό και την σόγια σως. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε και ψιλοκόβουμε τα επόμενα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.
Βράζουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες τους, τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ενα μεγάλο τηγάνι ή wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κάσιους με το τζίντζερ και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και τα αφαιρούμε από το τηγάνι κρατώντας τα στην άκρη. Δυναμώνουμε την φωτιά προς το δυνατό και προσθέτουμε στο τηγάνι την γλυκιά πιπεριά, το καρότο και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα νουντλς, ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε το μείγμα με το σκόρδο και το τζίντζερ. Τέλος προσθέτουμε τα φύτρα φασολιών και ανακατεύουμε μια ακόμη φορά :) . Σερβίρουμε αμέσως στολίζοντας με τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρο.


 Καλή Όρεξη!!

Λογάκια
Προσαρμοσμένη Συνταγή απο το περιοδικό Cooking Light

********************************************* 
Καλή εβδομάδα!
Σήμερα σας έχω το πιο διάσημο πιάτο της Ταϊλανδέζικης Κουζίνας. Είναι το πιο δημοφιλές και το έχουν στα μενού τους όλα τα Ασιατικά εστιατόρια με ελάχιστες εξαιρέσεις. Το διάλεξα γιατί είναι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο αλλά και γιατί σε αυτή την εκδοχή δεν απαιτούνται υλικά που είναι δύσκολο να τα βρούμε στο Σούπερ μάρκετ. Στο σπίτι ειδικά τώρα το καλοκαίρι το φτιάχνω συχνά γιατί με βολεύει, είναι νόστιμο κ αρέσει ακόμη και στον μικρό.  Σας προτείνω να το δοκιμάσετε αν σας αρέσει έστω κ λιγάκι η διαφορετική γεύση της σάλτσας σόγιας ή αν συμπαθείτε τα ελαφρώς γλυκόξινα.