Pizza με Καλοκαιρινά Ψητά Λαχανικά



Υλικά (1 πίτσα)

Ζυμάρι για πίτσα από εδώ ( για μια πίτσα την μισή ποσότητα)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δυο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλάκι ρίγανη
Ελαιόλαδο
2 πράσινα κολοκυθάκια
1 κίτρινο κολοκυθάκι
1 καλαμπόκι βρασμένο για 10 λεπτά
Αλάτι - Πιπέρι
10 - 12 ντοματίνια
1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Μερικά φύλλα βασιλικού

Διαδικασία

Φτιάχνουμε το ζυμάρι από την προηγούμενη μέρα, το βάζουμε μέσα σε λαδωμένο μπολ, ρίχνουμε και λίγο λαδάκι από πάνω, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες. αφού περάσουν οι δυο ώρες, το  πατάμε με τα δάχτυλά μας να ξεφουσκώσει, σκεπάζουμε και πάλι το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα βάζουμε σε ένα φλιτζανάκι λάδι τις κομμένες σκελίδες σκόρδου. Κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε φέτες, τα αλείφουμε με λίγο λαδάκι και τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά για λίγο να πάρουν χρώμα και άρωμα. Τα βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε και το καλαμπόκι ολόκληρο να πάρει λίγο χρώμα. Το αφαιρούμε και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε. Αλατοπιπερώνουμε.





Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ετοιμάζουμε μια επιφάνεια όπου θα δουλέψουμε το ζυμάρι, στρώνουμε σε ενα ταψί αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αλεύρι και αναποδογυρίζουμε την ζύμη. την διπλώνουμε 5-6 φορές και στην συνέχεια πατώντας την με τα χέρια μας την ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Μεταφέρουμε στο ταψί και ανοίγουμε ακόμη περισσότερο, όσο μπορούμε.




Ψήνουμε το ζυμάρι σκέτο για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αλείφουμε με πινέλο από το αρωματισμένο λάδι με το σκόρδο. Σε ενα φλιτζανάκι ανακατεύουμε τον πελτέ με την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Με το πινέλο περνάμε το ζυμάρι με τις σάλτσες ντομάτας, να μην έχει πολύ σάλτσα, ίσα ίσα ένα πέρασμα. Πασπαλίζουμε με την ρίγανη.  Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, τα κολοκυθάκια, τα κομμάτια από το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και πιπέρι και ψήνουμε την πίτσα για άλλα 10 - 15 λεπτά.
Σερβίρουμε στολίζοντας με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.



Να είστε και να περνάτε καλά!

Λογάκια
Το να φτιάξετε την ζύμη από την προηγούμενη εκτός του ότι θα σας ξεκουράσει θα κάνει πιο νόστιμη και πιο ευκολοχώνευτη την πίτσα. Γενικά να ξέρετε για τα ζυμάρια με μαγιά, όσο περισσότερη ώρα αφήσετε την μαγιά να ζυμωθεί μέσα στο μείγμα τόσο πιο νόστιμο ζυμάρι θα έχετε. Προϋπόθεση είναι μετά το πρώτο δίωρο φούσκωμα σε θερμοκρασία δωματίου να μπει στο ψυγείο. Η ζύμη της πίτσας καταψύχεται πολύ καλά. Κρατήστε το στην κατάψυξη και βγάλτε το να ξεπαγώσει στο ψυγείο σας μια μέρα πριν το χρησιμοποιήσετε. 
****************************************
Καλή εβδομάδα Δεκαπενταύγουστου! Δεν θα σας πω πολλά, μόνο να σας ευχηθώ να περνάτε πολύ καλά όπου και να βρίσκεστε. 
Σήμερα σας έχω μια πολύ ωραία πίτσα, με ψητά λαχανικά που μας ξετρέλανε. Την ζύμη και λεπτομέρειες γενικά για το ζυμάρι πίτσας θα βρείτε εδώ, αλλά στην συγκεκριμένη συνταγή είναι διαφορετική η διαδικασία επειδή τα λαχανικά ψήνονται πρώτα στο grill και έτσι αποκτούν μια ωραία γλυκιά και καπνιστή γεύση. 
Γίνεται εύκολα, είναι πεντανόστιμη και πολύ πολύ χαρούμενη!