Φιλετάκια Κοτόπουλο γεμιστά με Μοτσαρέλα και Πολύχρωμο Κουσκουσάκι



Υλικά (4 άτομα)

Για το Κουσκουσάκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα καλαμπόκι (τα σπόρια)
1/2 κούπα baby αρακάς
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1 κούπα κουσκουσάκι
Αλάτι - Πιπέρι
2 κούπες ζεστό νερό
Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα κοτόπουλο για σνίτσελ
Αλάτι - Πιπέρι
120 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε 8 μπαστουνάκια
1/2 κούπα αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

Διαδικασία

Ξεκινάμε με το κουσκουσάκι μας, βάζουμε τις 2 κούπες νερό να βράσουν στον βραστήρα και τοποθετούμε ενα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις το λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει και γίνει διάφανο προσθέτουμε τα λαχανικά μας και το κουσκουσάκι. Ανακατεύουμε εκ νέου για 3-4 λεπτά. 


 Προσθέτουμε το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι απο την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη.
 Προχωράμε στα κοτοπουλάκια μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς,  πλένουμε και σκουπίζουμε τα σνίτσελ μας. Παίρνουμε ενα σνίτσελ, το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε δυο μπαστουνάκι μοτσαρέλας.



Τυλίγουμε το φιλετάκι, μπήγουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά και πιάνουμε με οδοντογλυφίδες. 

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι, σε ενα άλλο μπολ το αυγό με λίγο αλάτι και σε ένα τρίτο μπολ την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι. Βουτάμε τα γεμιστά κοτοπουλάκια μας πρώτα στο αλεύρι, στην συνέχεια στο αυγό και στην συνέχεια στο μείγμα της φρυγανιάς και του τυριού.
Τα ακουμπάμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με το κουσκουσάκι.



Καλή Όρεξη!!!


Το διασκέδασε με την λιωμένη μοτσαρέλα! 
************************************************************
Καλό μήνα, καλή εβδομάδα, καλό φθινόπωρο! Η αγαπημένη μου εποχή κ εδώ στο Τορόντο οπωσδήποτε η πιο όμορφη εποχή. Όταν προχωρήσουμε λίγο στα μέσα του φθινοπώρου θα βγάλω κάποιες φωτογραφίες να σας δείξω και τότε θα καταλάβετε τι εννοώ..
Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε σε "διακοπές" και εξερευνούμε τις γύρω περιοχές οι οποίες είναι πάρα πολλές και όλες έχουν κάτι να μας δείξουν. Γι αυτο στο τέλος της ανάρτησης σας έχω μερικές εικόνες απο τα "road trips" μας..  Θα γυρίσω κανονικά στο πόστο μου την Τρίτη κ απο τότε και μετά δεν θα ξαναπάω πουθενά ως τον Δεκέμβριο! 
Σήμερα όμως ξεκινάει η δεύτερη εβδομάδα του αφιερώματος με τις συνταγές για παιδιά και σας έχω άλλο ένα πιάτο πολύ φιλικό προς τα πιτσιρίκια μας. Πανεύκολα φιλετάκια κοτόπουλο, γεμιστά με μοτσαρέλα, παναρισμένα σε φρυγανιά και κεφαλοτύρι συνοδευμένα με ένα πολύχρωμο αγαπημένο παραδοσιακό κουσκουσάκι. Το παραδοσιακό Θρακιώτικο κουσκουσάκι έχει μέσα του πλιγούρι και αυτό σημαίνει πως έχει υψηλότερη θρεπτική αξία από το απλό ζυμαρικό. Εαν βρείτε παραδοσιακό πάρτε το, αξίζει την αγορά. Αν τώρα δεν βρείτε παραδοσιακό πάρτε το απλό ζυμαρικό ή χρησιμοποιήστε ότι ζυμαρικό θέλετε.

 Road Trips..