Ζεστό Κέικ με Σταφύλια





Υλικά


60 γρ βούτυρο ( 3 3/12 κουταλιές της σούπας) και λίγο παραπάνω για το άλειμμα του σκεύους
¾ της κούπας ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Μια τσιμπιά αλάτι
½ κούπα ελαφρύ ελαιόλαδο
½ κούπα γάλα (κατα προτίμηση πλήρες)
1/3 της κούπας σταφίδες
2 κούπες σταφύλια κομμένα στη μέση (οτιδήποτε αρκεί να μην έχουν κουκούτσια)
½ κούπα μέλι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά, το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο προηγούμενο μας μείγμα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ. Γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα. Σε ενα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τις σταφίδες με 1 κούπα απο τα σταφύλια και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ίσα ίσα να τα ενσωματώσουμε.
Βουτυρώνουμε καλά μια μέτρια φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά. Τσεκάρουμε αν το κέικ μας είναι έτοιμο, μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο.
Για την σάλτσα μελιού, ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα σταφύλια που περίσσεψαν. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Σερβίρουμε το κέικ με λίγο γιαουρτάκι ανακατεμένο με λίγη άχνη ζάχαρη και την μελένια σάλτσα με τα σταφύλια. Φυσικά αν θέλετε το σερβίρετε μόνο με την σάλτσα του ή με σαντιγί.



Καλή Όρεξη!
 *********************************
Καλημέρα σας! 'Οχι,  δεν μπέρδεψα τις μέρες ούτε ξέχασα το αφιέρωμα στις συνταγές για παιδιά... Σήμερα όμως, Πέμπτη, μέρα που κανονικά δεν κάνω αναρτήσεις,  είμαι πολύ χαρούμενη που έχω το πρώτο μου guest post κ εγώ! 
Όταν η Μαργαρίτα απο το "Συνταγές από Σπίτι" μου πρότεινε να κάνω ένα guest post για το blog της ενθουσιάστηκα!  Όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα, θεωρώ το guest posting μια ένδειξη φιλίας, εμπιστοσύνης κ αλληλεγγύης (τα πιο σημαντικά ανθρώπινα αγαθά) μεταξύ όλων εμάς που έχουμε αυτή την κοινή αγάπη και χαίρομαι πάντα κάθε φορά να συμμετέχω στα πράγματα που κάνουμε "ομαδικά".
Έτσι λοιπόν, ευχαριστώ ειλικρινά την Μαργαρίτα που με εμπιστεύθηκε κ ανταποδίδω την αμέριστη φιλία. Σίγουρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει το συγκεκριμένο blog και η πρόταση της με τιμά απεριόριστα.
Την γλυκιά Θεσσαλονικιά όμως δεν την γνώρισα πρόσφατα. Συγκεκριμένα,  η Μαργαρίτα είναι η πρώτη food blogger που γνώρισα πριν ακόμη αποφασίσω να φτιάξω το Captain Cook. Εκτός απο το blog της, θαυμάζω πάντα τις υπέροχες τούρτες και μπισκότα με ζαχαρόπαστα που φτιάχνει, χαίρομαι πολύ που είναι φίλη, είναι κοντά μου και μας ενώνει αυτή η μεγάλη αγάπη. Η μαγειρική.
Σήμερα λοιπόν δείτε το λαχταριστό ζεστό κέικ με σταφύλια που ετοίμασα, στο "Συνταγές απο Σπίτι"