Χοιρινές Μπριζόλες με Ψητά Μήλα και Κρεμμύδια



Ιδέα απο το περιοδικό Cooking Light

Υλικά ( 4 άτομα) 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα 4 ή 2 κούπες κρεμμυδάκια κατεψυγμένα για στιφάδο
3 μήλα κομμένα στα 8 
2 κουταλιές βούτυρο
2 -3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι - πιπέρι
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή κόντρα
Για την σάλτσα
2/3 της κούπας γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλεύρι
Λίγες σταγόνες λεμόνι για το τέλος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
 Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την μία κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε λιγάκι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές περίπου 5 λεπτά. Δεν πολυανακατεύουμε για να μην διαλυθούν. Προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα μήλα και τα κρεμμύδια σε ταψάκι. Τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν για 10 - 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε την μια κουταλιά βούτυρο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Έχουμε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου, στεγνωμένες με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τις μπριζόλες δύο δύο και τις ψήνουμε 3 λεπτά απο την μία πλευρά και 3 λεπτά παο την άλλη. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε νε "ξεκουραστούν" καλυμμένες χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
Αφού τελειώσουμε με τις μπριζόλες, στο ίδιο τηγάνι (δεν μας πειράζουν τα καμμένα λιπάκια στον πάτο τα θέλουμε), προσθέτουμε το αλεύρι και φέρνουμε λίγες βόλτες να κολλήσει και αυτο στον πάτο. Ρίχνουμε το γάλα και τρίβουμε τον πάτο της κατσαρόλας να την ντεγλασάρουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή σύρμα.  Μόλις το δούμε και παίρνει την μορφή σάλτσας, προσθέτουμε το βούτυρο και αφαιρούμε από την φωτιά. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμόνι και δοκιμάζουμε. 
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα μήλα, τα κρεμμύδια και την σάλτσα.



Καλή Όρεξη! 

Λογάκια
Τα κρεμμύδια δεν τα καθαρίζουμε τελείως, αφήνουμε το σημείο που δένονται τα φύλλα μεταξύ τους.



**************************************************************
Έχω τον μικρο μου αρρωστούλη γι αυτό χάθηκα λιγάκι απο τις βόλτες στην blogoγειτονιά και είμαι λίγο slow στο facebook. Ελπίζω να συνέλθει σύντομα, να βρούμε κ εμείς το χρώμα μας :)
Σήμερα σας έχω ένα απλό πλην νοστιμότατο πιάτο, υπέροχο για να υποδεχθούμε το φθινόπωρο.
Αν θέλετε να προσθέσετε πατάτες, μπορείτε να το κάνετε, απλά προβράστε τις για 10 λεπτά και στην συνέχεια βάλτε τις στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια.
Συνοδέψτε με μια πράσινη σαλάτα και ενα καλό κρασί..