Μίνι Σοκολατένια και Φρουτένια Προφιτερολ



Προσαρμοσμένη Συνταγή της σοκολατερίας Chococo στο Λονδίνο

Υλικά

Για τα σουδάκια (20 μικρά σουδάκια)
1/2 κούπα αλέυρι
1/2 κουταλάκι baking powder
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 μέτρια αυγά χτυπημένα σε ενα μπολάκι
Για τις κρέμες 
Σας έχω τρεις επιλογές. Ειτε θα φτιάξετε την έτοιμη κρέμα από άνθος αραβοσίτου που υπάρχει στο εμπόριο,  είτε θα φτιάξετε τις παρακάτω δυο
Φραουλένια κρέμα
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
1/3 της κούπας κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
Κρέμα Μάνγκο
1/2 ώριμο μάνγκο περασμένο στον πολυκόφτη, λιωμένο
1/3 της κούπας κρέμα γάλακτος μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί.

Διαδικασία

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα σουδάκια μας βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με 1/3 της κούπας κρύο νερό. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο δυναμώνουμε την ένταση στο μέτριο. Εν το μεταξύ απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο μας (ή χρησιμοποιούμε ένα μπολ) και κοσκινίζουμε επάνω του το αλεύρι με την ζάχαρη, το κακάο και το baking powder. Μόλις το βούτυρο με το νερό μας πάρουν βράση τότε αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη μας να μαζεύεται σε μπάλα και να καθαρίζει τα τοιχώματα του σκεύους μας.



Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε για 7 - 10 λεπτά στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της ζύμης. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς. Αφού περάσουν τα 7 - 10 λεπτά αρχίζουμε και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά (ή τέλος πάντων, λίγο λίγο) τα αυγά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το κουτάλι (αυτή η φάση του γλυκού, δηλαδή η ενσωμάτωση των αυγών μπορεί να γίνει και με μίξερ). Στο τέλος θα έχουμε μια λεία ζύμη σαν κρέμα αλλά γυαλιστερή και πιο συμπαγής. Γεμίζουμε ενα σακουλάκι polybag (ή ένα κορνέ) με την ζύμη, κόβουμε την άκρη του και αρχίζουμε και πατάμε το σακουλάκι να αφήσουμε σε αντικολλητικό χαρτί χαρτί ποσότητα ζύμης ίση με έναν μεγάλο σβόλο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σουδάκια και τοποθετούμε το ταψί μας στον φούρνο. Ψήνουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου στους 180 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα να φύγει ο καυτός ατμός τους και να μείνουν τραγανά και αφράτα. 

Για τις κρέμες.
Αν κάνουμε τις κρέμες αραβοσίτου ακολουθούμε τις οδηγίες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
Για την φραουλένια κρέμα σαντιγί, ζεσταίνουμε λιγάκι την μαρμελάδα και μόλις την δουμε να αραιώνει ελαφρώς αποσύρουμε απο την φωτιά. Μόλις πέσει η θερμοκρασία της την ενσωματώνουμε μέσα στην σαντιγί απαλά. 
Το ίδιο και για την κρέμα μάνγκο, λιώνουμε το μάγκο στον πολυκόφτη και ανακατεύουμε τον πολτό απαλά μέσα στην γλυκιά αυτη τη φορά σαντιγί μας. 
Κόβουμε τα σουδάκια στην μέση, τα γεμίζουμε με ενα κουταλάκι του γλυκού απο τις κρέμες της επιλογής μας και περιλούζουμε το γλυκό μας με σπιτικό σιρόπι σοκολάτας.



Καλό σας Σαββατοκύριακο, ευχαριστώ προκαταβολικά για τις ευχές σας αν και θα σας ευχαριστήσω έναν έναν ξεχωριστά :) 
*************************************
Καλημέρα σας! 
Κερνάω σήμερα για τον πιο συνηθισμένο λόγο,  έχω γενέθλια.. 
Τι να σας πω τώρα γι αυτο το θέμα αφήστε το καλύτερα, μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε σαν τα σταφύλια και μετά πέφτουμε στο έδαφος χαχα.. Αστειεύομαι.
Πάντα χαίρομαι τα γενέθλια και συνήθως τα γιορτάζω. Τα τελευταία 12 χρόνια τα γενέθλια μου έχουν πάρει μια μικρή μετάθεση 4 - 6 μέρες αργότερα μια και με τον άντρα μου έχουμε 4 μέρες διαφορά και τα γιορτάζουμε μαζί. Οπότε το γλυκό που θα φτιάξω για το dinner party που θα κάνουμε την επόμενη εβδομάδα θα σας το έχω στις 12 του μηνός. 
Για σήμερα όμως σας έχω ένα εύκολο χαρούμενο  γλυκάκι, ένα παιχνίδι με την κλασσική Ιταλική συνταγή του Προφιτερόλ. Δυστυχώς για μένα επειδή ήθελα να προλάβω το φως για τις φωτογραφίες (άλλος νταλκάς κ αυτός, δεν φωτογραφίζω τον τελευταίο χρόνο με τεχνητό φως) δεν περίμενα να μου πήξει καλά η φραουλένια κρέμα μου και μου άπλωσε λιγάκι στην συναρμολόγηση αλλά σας εγγυώμαι ότι εσείς που θα αποφασίσετε να το φτιάξετε κανονικά δεν θα έχετε τέτοια προβλήματα.  
Πάμε?