Πεντανόστιμα Μάφινς με Μπρόκολο


Υλικά (12 μάφινς)

1 μέτριο κεφαλάκι μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια χωρίς τα σκληρά κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο με την φλούδα
1 φέτα μπέικον
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Ελάχιστο αλατάκι και πιπεράκι
1/2 κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

Διαδικασία

Βράζουμε μπόλικο νερό και προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο. Βράζουμε για 4 λεπτά, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω απο κρύο νερό ή το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Αφού κρυώσει το στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς. 
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την σκελίδα σκόρδο. Την κοκκινίζουμε απο την μία πλευρά και στην συνέχεια από την άλλη.  Αφαιρούμε απο το τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον. Το ψήνουμε και από τις δυο πλευρές να τραγανίσει και το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει. Το ψιλοκόβουμε σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομματάκια.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε με δάρτη ή πιρούνι το γιαούρτι με τα αυγά, το ελαιόλαδο την παρμεζάνα και ελάχιστο αλατάκι και πιπεράκι. 


Ξεφλουδίζουμε την σκελίδα του σκόρδου και την βάζουμε μέσα στον πολυκόφτη. Το λιανίζουμε και προσθέτουμε το μπρόκολο. Πατάμε το κουμπάκι του πολυκόφτη το πολύ δυο φορές θέλει ελάχιστο κόψιμο.  Προσθέτουμε το μπρόκολο με το σκόρδο στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε τα αλεύρια, το baking και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε τις θήκες για μάφινς (εστω κ αν χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια, θέλουν λίγο λάδωμα) και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. 5 λεπτά πριν τα βγάλουμε, βγάζουμε το ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα απο πάνω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για τα επόμενα 5 λεπτά.



Καλή Όρεξη!!!


Λογάκια
Μην παραλείψετε το σκόρδο σας παρακαλώ, αυτό είναι που δίνει την νοστιμιά στο κεκάκι.
Το μπέικον προστίθεται στην συνταγή καθαρά για αντιπερισπασμό :) αλλά κ για να δώσει μια ελάχιστη γλυκοπικάντικη γεύση που αγαπάνε τα παιδιά. Γι αυτο και η ποσότητα είναι τόσο μικρή. αν θέλετε μπορείτε να την αυξήσετε στις 3 φέτες.

Τα κεκάκια είναι ακόμη καλύτερα όταν είναι κρύα.  
************************************************
Αλήθεια σας λέω!
Αναμφισβήτητα το μπρόκολο είναι ένα απο τα πιο δύσκολα λαχανικά για τα περισσότερα παιδιά. Εγώ η ίδια το δοκίμασα στα 16 μου αν θυμάμαι καλά. Σε γενικές γραμμές το αγαπώ πολύ και το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, δεν λείπει από το καλάθι των εβδομαδιαίων αγορών μου.  Ο μικρός μου όταν ήταν πιο μωράκι το έτρωγε αλλά τότε ήταν οι καλές εποχές που έτρωγε ότι τον μπούκωνα :) .
Τώρα πια και όσο μεγαλώνει, χτίζει τα γούστα του, τρώει μόνο τα πράγματα που θέλει και μέσα στην λίστα του δεν υπάρχει το μπρόκολο.  Μέσα όμως σε αυτά τα μαφινάκια το τρώει, το ευχαριστιέται και ζητάει κ άλλο! Του έκρυψα το πιάτο μετά το τρίτο μαφινάκι. Θα μου τουμπάνιαζε!