Donut σε μορφή Cupcake κ 3 Γλάσα



Υλικά (15 Muffins)

Για τα Muffins
2 και 1/4 της κούπας αλεύρι γαι όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο και κοσκινισμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας γάλα
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
3/4 της κούπας ζάχαρη
Πολύχρωμη τρούφα, χρωματιστή ζάχαρη και cranberies για την διακόσμηση
Για το γλάσο Βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη 
Για το γλάσο Σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Ελάχιστο εκχύλισμα βανίλιας στην μύτη ενός μικρού κουταλιού 
3 κουταλιές της σούπας σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή ψηφίδες
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Για το γλάσο με φυστικοβούτυρο2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κούπα απαλό φυστικοβούτυρο
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

Τα donut/cupcakes με γλάσο φυστικοβούτυρου τα γέμισα με μαρμελάδα φράουλα


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες για muffins. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε και χτυπάμε με δάρτη τα αυγά με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε 1 -2 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το υγρό μας μείγμα στα αλέυρια και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.


Μοιράζουμε στις θήκες γεμίζοντας μέχρι τα 2/3 της χωρητικότητας της κάθε θήκης και ψήνουμε τα muffins για 20 - 22 λεπτά. Κάνουμε το τέστ μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός muffin, όταν βγαίνει καθαρή τα κεκάκια είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε (χρησιμοποιώ μια οδοντογλυφίδα, αυτή με την οποία τσέκαρα αν έγιναν, την βάζω στο πλάι έξω απο το χαρτάκι και σηκώνω εύκολα το κεκάκι) απο το ταψάκι και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Για τα Λευκά Κεκάκια Βανίλιας
Ανακατεύουμε το γάλα με την βανίλια και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Βουτάμε τα κεκάκια και στριφογυρίζουμε λίγο να απλωθεί κάπως ομοιόμορφα το γλάσο, αφήνουμε σε σχάρα. Διακοσμούμε με πολύχρωμη τρούφα ή τρούφα σοκολάτας κλπ.
 Για τα σοκολατένια Κεκάκια
Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι το γάλα με το βούτυρο το μέλι και την βανίλια σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει τελείως το βούτυρο προσθέτουμε την σοκολάτα και αφαιρούμε από την φωτιά. Ανακατεύουμε με δάρτη μέχρι να έχουμε εναν λείο χυλό.

  Προσθέτουμε την μισή κούπα άχνη και ανακατεύουμε και πάλι να ενσωματωθεί τελείως. Βουτάμε τα κεκάκια και στριφογυρίζουμε λίγο να απλωθεί κάπως ομοιόμορφα το γλάσο, αφήνουμε σε σχάρα και διακοσμούμε με πολύχρωμη τρούφα.
 
Για τα γεμιστά κεκάκια με το γλάσο φυστικοβούτυρου.

Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι το βούτυρο να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και να μοσχομυρίσει (περίπου 4 λεπτά). Προσοχή να μην καεί.Οταν το δούμε και παίρνει χρώμα αποσύρουμε απο την φωτιά και κουνάμε λίγο το κατσαρολάκι.
Εχουμε βάλει σε ενα μπολ την μισή κούπα φυστικοβούτυρο και την περιχύνουμε με το ζεστό βούτυρο. 


Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε 1/2 κούπα κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και αν μας φαίνεται πολύ πηχτό το γλάσο μας προσθέτουμε ενα κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό ανακατεύοντας (κατα την γνώμη μου δεν χρειάζεται, έτσι κ αλλιώς το γλάσο του φυστικοβούτυρου είναι αρκετά πηχτό). Κόβω με ενα μαχαίρι ένα στρογγυλό κομματάκι απο το κέντρο σε ενα κεκάκι, βάζω 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα και ξανακλείνω με το κομματάκι που έκοψα αφού του κόψω την "ψίχα". Με κουτάλι παίρνω ποσότητα από το γλάσο, βάζω λίγο στο κέντρο και αρχίζω και απλώνω προς τα έξω κυκλικά.


Τα αγαπημένα μου! Ο μικρός προτιμάει τα σοκολατένια.
Διατηρούνται στο ψυγείο έως και μια μέρα κλεισμένα σε δοχείο με καπάκι.
Αυτό ήταν λοιπόν, ελπίζω να τα φτιάξετε και να τα ευχαριστηθείτε! Έφυγε μια γεμάτη εβδομάδα για μένα, καιρός να χαλαρώσουμε  λιγάκι.



Θα τα ξαναπούμε την Δευτέρα, να έχετε ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο!

Λογάκια
Αν σας περισσέψει γλάσο, τα μόνα που μπορείτε να αξιοποιήσετε είναι της σοκολάτας και του φυστικοβούτυρου. Ειτε τα ζεσταίνετε για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων, είτε τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί μέχρι να πάρουν την ρευστή τους μορφή. 
********************************************
Φτάσαμε στο τέλος! 3 εβδομάδες, 10 συνταγές αφιερωμένες στα πιτσιρίκια μας. Ελπίζω να τις διασκεδάσατε και να τις χαρήκατε όπως κ εγώ! Φυσικά στο Captain Cook οι συνταγές για παιδιά δεν τελειώνουν ποτέ αλλά προς το παρόν θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα. Τόσο δα!
Σήμερα, ρίχνουμε την αυλαία στο αφιέρωμα, εορταστικά με μια λιχουδιά που έχει τρία πρόσωπα. Πανεύκολα cupcakes που η γεύση τους μιμείται αυτή των Donuts ενώ επι της ουσίας είναι πιο ελαφριά. Τα παραδοσιακά donuts γίνονται τηγανιτά αλλά εκτός αυτού έχουν μεγάλη ποσότητα βούτυρο στην ζύμη. Σε αυτή την συνταγή του Food Network τα donuts είναι πιο ελαφριά, γίνονται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζονται μίξερ και νομίζω ότι είναι ιδανικά για ένα παιδικό πάρτυ αφού μπορούν να γίνουν από την προηγούμενη μέρα. Τα 3 γλάσα εμφανίζουν 3 διαφορετικά γλυκά ενώ είναι και αυτά πολύ εύκολα στην παρασκευή τους.