Μπισκότα με Καφέ και Διπλή Σοκολάτα



Υλικά (30 μπισκότα)

2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίος καφές 
6 κουταλιές της σούπας νερό
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο - κακουλέ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μια τσιμπιά αλάτι
1 κούπα βούτυρο μαλακό
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κούπα δάκρυα μαύρης σοκολάτας
1/2 κούπα δάκρυα λευκής σοκολάτας


Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ενα ποτήρι τις κουταλιές με το νερό και τον καφέ. Αφηνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με το baking powder, την μαγειρική σόδα, το κάρδαμο, την κανέλα και το αλάτι. Κρατάμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις.
Χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και μόλις ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε και το υγρό με τον καφέ και τις ψηφίδες σοκολάτας
Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε. Θα έχουμε μια ζύμη σαν σφιχτό πηλό.
Στρώνουμε  δυο ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί, αλευρώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε ποσότητα απο την ζύμη ίση με ένα βερίκοκο. Το κάνουμε στρογγυλό και το ακουμπάμε στο ταψάκι. ελαφρώς πιέζουμε με τα χέρια μας να το πλατύνουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αλευρώνουμε όποτε χρειάζεται τα χέρια μας, αφήνουμε κενά μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 12 - 14 λεπτά. αν χρησιμοποιήσετε τις δυο σχάρες για τα δυο ταψάκια τότε στα 7 λεπτά αλλάξτε τα ταψάκια δηλαδή φέρτε το επάνω κάτω και το κάτω πάνω και συνεχίστε το ψήσιμο. 

Έτοιμα για το ταξίδι
 Καλό Σαββατοκύριακο!

Λογάκια
Πριν το ψήσιμο βάζω απο πάνω απο κάθε κομμάτι ζύμης κανα δυο ψηφίδες σοκολάτας καθαρά για λόγους εμφάνισης. 
****************************************************
Αυτό ήταν λοιπόν, φτάσαμε στην τελευταία μέρα του Νοεμβρίου και οδεύουμε ταχύτατα προς το τέλος του χρόνου. Γιατί μπορεί το τέλος του κόσμου να μην έρθει στις 21 Δεκέμβρη αλλά ακόμη και να έρθει :P εγώ θα προλάβω να σας δείξω αρκετές γιορτινές συνταγούλες! :P Επειδή σε αυτόν τον κόσμο, ένα είναι σίγουρο, δεν θα μάθουμε ποτέ το πότε τελειώνει το ταξίδι για εμάς αλλά και για οποιονδήποτε άλλο, ας εκτιμήσουμε τον χρόνο μας και ας περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
Αφού λοιπόν σταυροκοπηθήκατε, κάνατε 3 γύρους απο τον εαυτό σας και είπατε φτου φτου φτου, ας πάμε στην σημερινή συνταγούλα. Ενα αρωματικό μπισκοτάκι που έφτιαξα για την ανταλλαγή μπισκότων  που αν θυμάστε πέρσι είχα πάρει και πάλι μέρος. Αυτή τη φορά επέλεξα να κάνω μια πολύ εύκολη συνταγή με την οποία δεν έκατσα να ασχοληθώ πολύ ώρα αλλά η οποία θεωρώ ότι είναι και λίγο σοφιστικέ λόγω των μπαχαρικών και του καφέ. Η γεύση τους είναι πολύ αρωματική, ο καφές δεν είναι σε μεγάλη ποσότητα οπότε μπορούν να τα απολαύσουν άνετα και τα μεγαλύτερα παιδιά.
Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει τον Οδηγό για μπουφέ που έχω φτιάξει εδώ στο Captain Cook, σε αυτον τον οδηγό μπορείτε να βρείτε συμβουλές για την οργάνωση ενός μπουφέ και πολλές μα πολλές συνταγές από πολλά Ελληνικά Food blogs. 
Επίσης να σας πω ότι ξεκινώντας από την Δευτέρα και για όλη την εορταστική περίοδο θα προσπαθήσω να έχω νέες συνταγές κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.
 

Ηθελα να σας ενημερώσω επίσης για μια εφαρμογή που βγήκε στο facebook και λέγεται Bitstrips.
Στο Bitstrips, μπορείτε να φτιάξετε τον εαυτό σας σε καρτούν και να κάνετε γελοιογραφικές κάρτες ή ευχετήριες κάρτες με πρωταγωνιστές εσάς και τους φίλους σας.



Η πρώτη μου απόπειρα





Η Conna κ εγώ σε κάρτα που έφτιαξε η Conna

Δεν είναι πολύ αστείες? Θα κολλήσετε σας λέω!