Snickerdoodle Μπισκότα Κρουασανάκια



Υλικά για 32 μπισκότα (Συνταγή απο την έκδοση 100 Best Cookies του Better Homes and Gardens)

 170 gr τυρί κρέμα αφημένο μια ώρα εκτός ψυγείου
1/2 κούπα βούτυρο αφημένο μια ώρα εκτός ψυγείου
1/2 κούπα καστανή ή λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 τσιμπιά αλάτι
1 και 2/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 κούπα κοπανισμένα καρύδια η οποιοδήποτε ξηροκάρπιο της αρεσκείας σας
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη ή λευκή ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 τσιμπιά μοσχοκάρυδο
Για το γλάσο
2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
1/3 της κούπας τυρί κρέμα αφημένο έξω απο το ψυγείο μια ώρα
αχνη ζάχαρη, όσο πάρει

Διαδικασία

Σε ενα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα (περίπου 30 δευτερόλεπτα). Προσθέτουμε την ζάχαρη και ξαναχτυπάμε, προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και το μισό αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ. Στην συνέχεια αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέσα στην ζύμη μέχρι να το πάρει όλο.
Θα έχουμε ενα σφιχτό και απαλό ζυμαράκι. Το χωρίζουμε σε δυο μπάλες, τυλίγουμε την κάθε μία με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.


Αφου περάσει η μια ώρα στο ψυγείο, βγάζουμε την μια ζύμη και την αφηνουμε για 5 λεπτά στον πάγκο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ξηροκάρπια. Σε ενα άλλο μικρό μπολάκι το γάλα μας.
Χωρίζουμε τις ζύμες σε δυο μέρη.
Αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια και ανοίγουμε με αλευρωμένο πλάστη την μπάλα ζύμης σε ενα φύλλο, όχι πολύ λεπτό. Κόβουμε με μαχαίρι ή με το ρολό που κόβουμε την πίτσα το φύλλο της ζύμης μας σε 12 - 16 τριγωνικά κομμάτια. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Παίρνουμε ένα τριγωνάκι και χαράζουμε στο κέντρο της φαρδιάς πλευράς του ενα άνοιγμα ενός εκατοστού με ενα μαχαίρι ( η τεχνική αυτή θα μας βοηθήσει να δώσουμε εύκολα σχήμα στο κρουασανάκι. Ισχύει και για τα κανονικά μεγάλα κρουασάν). Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης κανέλας. Τυλίγουμε σε ρολό το κρουσανάκι και ελαφρώς κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες του. 
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα αφήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 14 - 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα στο κάτω μέρος τους.


Εδώ χωρίς γλάσο

Τα αφήνουμε για 2 λεπτά να κρυώσουν μέσα στο ταψί και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε αν θέλουμε το γλάσο, ανακατεύοντας πρώτα το ζεστό γάλα με το τυρί κρέμα να ενωθούν και στην συνέχεια προσθέτουμε 1/2 κούπα κάθε φορά απο την άχνη ζάχαρη εωσότου έχουμε ένα ρευστό γλάσο. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του γλάσου, για καλύτερα αποτελέσματα γλασάρουμε τα μπισκοτάκια λίγο πριν το κέρασμα. Εναλλακτικά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη ή να τα αφήσουμε σκέτα.
Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μέρες και στην κατάψυξη 3 μήνες. 



Καλό σας χουχουλιάρικο Σαββατοκύριακο!

Λογάκια
Γενικά στα μπισκότα καλό είναι να χρησιμοποιούνται ανοιχτόχρωμα ταψιά στο ψήσιμο γιατί τα σκούρα τείνουν να μαυρίζουν πιο εύκολα τα μπισκότα στα σημεία επαφής τους με το ταψί. Εγώ στα συγκεκριμένα χρησιμοποίησα σκούρο ταψί γιατί τα ανοιχτόχρωμα μου ήταν "πιασμένα". Τα έβγαλα στα 14 λεπτά ακριβώς και πάλι μου πήραν χρώμα στις άκρες. 
**********************************************
Να σας πω ότι ο  Ελληνικός τίτλος της συνταγής είναι μάλλον αφηρημένος..  ένα πράγμα όπως εγώ τον τελευταίο καιρό..
 Δεν ισχύει το μπισκότο, αφου η λέξη μπισκότο έρχεται απο το Ιταλικό biscotto που σημαίνει διπλά ψημένο. Αυτά τα "μπισκότα" δεν ειναι διπλά ψημένα... Επίσης δεν ειναι κρουασάν, αφου η λέξη κρουασάν αναφέρεται στην ζύμη κρουασάν. Αυτά τα μπισκότα δεν ειναι κρουασάν..'Έχουν όμως το σχήμα των παραδοσιακών κρουασάν οπότε εντάξει ας πούμε ότι μπορει να χρησιμοποιηθεί η λέξη...
Βάσανο αυτη η μετάφραση στους τίτλους των ξένων συνταγών, τις περισσότερες φορές δεν ξέρω τι να γράψω στον πρόλογο αφου τα έχω γράψει όλα στον τίτλο! Μα πως να το εξηγήσεις τώρα το σνίκερντουντλ??? 
Αλλα τέλος πάντων δεν πειράζει.. σημασία έχει η γεύση και απο γεύση αυτά τα... κουλουράκια (!)  άλλο πράγμα! 
Τα snickerdoodles γενικά είναι απο τα πλέον αγαπημένα μπισκότα του νέου κόσμου και το χαρακτηριστικό τους είναι η επικάλυψη απο ζάχαρη και κανέλα. Σε αυτη την παραλλαγή της κλασσικής συνταγής, η ζάχαρη και η κανέλα μπαίνουν μέσα στο κρουασανάκι μαζί με λίγα ξηροκάρπια. 
Μέσα στη ζύμη χρησιμοποιείται τυρί κρέμα, μια τάση που κερδίζει συνεχώς έδαφος στα μπισκότα αφού η προσθήκη του έρχεται να αντικαταστήσει μέρος του βουτύρου.
 Είναι πραγματικά πανεύκολα στην παρασκευή τους, τέλειο κέρασμα ειδικά για χώρο εργασίας νομίζω, θα τα φτιάξετε και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα σκαρώνονται. Στο πι και φι φτιάχνεται η ζύμη, θέλει λίγη ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια το πανεύκολο τύλιγμα. 
Είναι πεντανόστιμα, μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή να τα διακοσμήσετε με το γλάσο τυριού που σας δίνω.
Τα φτιάξαμε μαζί με τον μικρό και όταν βγήκαν απο τον φούρνο απλά εξαφανίστηκαν! Μαγικό?