Τρουφάκια με Ρόδι και Σοκολάτα






Καλό Μήνα!
Ποδαρικό σε έναν από τους πιο αγαπημένους μήνες του χρόνου μου κάνει σήμερα στο Captain Cook, η πολύ καλή μου φίλη Ελένη απο το Μαγειρική με Φαντασία!
Η Ελένη έχει καταφέρει μέσα σε ενα μόλις χρόνο να κάνει το Blog της πολύ δημοφιλές και όχι άδικα αφού όλες οι συνταγές της είναι πολύ προσεγμένες, άκρως εντυπωσιακές και με πολύ καλό food styling. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο μοναδικός χαρακτήρας του blog της και το γεγονός πως το πακέτο "Μαγειρική με Φαντασία" συμπληρώνεται από τον ευγενικό και καλοσυνάτο χαρακτήρα της.
Τωρα θα μου πείτε τι σημασία έχει ο χαρακτήρας αλλά εγώ πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις. 
Η Ελένη λοιπόν μου έκανε την τιμή να δεχτεί την πρόταση μου για το guest post Δεκεμβρίου και διάλεξε μια γιορτινή συνταγή όλο γλύκα! Ελένη μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!
Πάμε να την δούμε?

Υλικά:


120ml χυμό ρόδι
70γρ. ζάχαρη
Λίγες σταγόνες λεμονιού
1 βανίλια
1 κουταλιά σούπας λικέρ ρόδι ή κονιάκ
230γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια


Εκτέλεση:
1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από τη κουβερτούρα. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και η ποσότητα αυτή που θα μας μείνει θα πρέπει να είναι η μισή από την αρχική, -δηλ πριν να αρχίσει να βράζει το σιρόπι.
Αφού δέσει ελαφρώς, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως το μίγμα και έπειτα τοποθετούμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.


 2.Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο παίρνουμε ποσότητες από αυτό σε μέγεθος καρυδιού περίπου. Αν κολλάει το μίγμα στα χέρια τα βρέχουμε με το κονιάκ ή το ρούμι.


3.Τυλίγουμε σε:
*Τρούφα σοκολάτας ή Χρωματιστή
*Ζάχαρη άχνη
*Χρωματιστή Κρυσταλλική ζάχαρη
*Κακάο σκόνη
ή τα βουτάμε σε σοκολάτα κουβερτούρα
Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα είναι έτοιμα.


 Tips: Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και ξηρούς καρπούς ή τρίμμα καρύδας ή ψιλοκομμένα κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι μέσα στο μίγμα για τα τρουφάκια.

  
Καλή Επιτυχία!