Το Παιδικό μας Πάρτυ


   

Το υπέροχο σοκολατένιο παντεσπάνι της Μαργαρίτας μπορείτε να το δείτε εδώ

Και εγώ θα σας δώσω το σούπερ γλάσο λευκής σοκολάτας και cream cheese το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τούρτες και cupcakes. Το γλάσο μένει στο ψυγείο για 2 μέρες, απλά το χτυπάμε ξανα πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Γλάσο Λευκής Σοκολάτας και Cream Cheese (Ποσότητα για γέμιση και επικάλυψη μιας τούρτας 26 εκατοστών) - συνταγή απο Food Network Kitchens

1 κούπα λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
2 κούπες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη άχνη(την κοσκινίζουμε)
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων ( 20 δευτερόλεπτα μέτρια δύναμη - δυο φορές). Χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με το τυρί κρέμα να ενωθούν καλά μεταξύ τους. προσθέτουμε 1/2 κούπα άχνη, χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθεί και προσθέτουμε την υπόλοιπη 1/2 κούπα άχνη. Προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα και ενσωματώνουμε με σπάτουλα.



Το αλμυρό μενού του πάρτυ είχε ως εξής


Όλα τα παραπάνω τα έφτιαξα τις προηγούμενες ημέρες, τα έβαλα στην κατάψυξη. Τα παγώνω πρώτα στο ταψί τους και στην συνέχεια αφού παγώσουν τα μεταφέρω σε τάπερ. Τα βγάζω απο την κατάψυξη 30 - 40 λεπτά πριν τα ψήσω.



Επίσης έκανα 
Για ρόφημα για τους μεγάλους έφτιαξα ένα ζεστό apple cider το οποίο είναι τέλειο για τώρα για τον χειμώνα και εκτός του ότι είναι πεντανόστιμο, μοσχοβολάει και  το σπιτι υπέροχα.


Υλικά ( 3 λίτρα)

3 λίτρα χυμό μήλου
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 μήλο κομμένο στα δυο
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
2 ξυλάκια κανέλας
μερικά γαρίφαλα καρφωμένα στο μήλο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Όλα μαζί στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε λίγο στην αρχή για να λιώσει η ζάχαρη. μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό σε ποτήρι σουρώνοντας την κάθε κουταλιά που βάζουμε στο ποτήρι (για τα μπαχάρια).
Aν θέλουμε προσθέτουμε λίγο κονιακ στο ζεστό ποτό μας ;)

Αυτό λοιπόν ήταν το παρτάκι μας, σας φιλώ γλυκά!

 ************************************************
Καλή εβδομάδα! 
Εορταστική περίοδος Χριστουγέννων στην οποία προστίθενται τα γενέθλια του γιου σου και η γιορτή σου, μπαίνεις στο κλίμα θέλεις δεν θέλεις! 
Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω για το πάρτυ του Κώστα, θα σας δείξω μερικά πραγματάκια που έκανα και κατα την γνώμη μου ήταν ένα απλό, ζεστό κ χαριτωμένο παρτάκι. Το πρώτο του Κώστα εδώ στον Καναδά. 
Ο Κώστας γιόρτασε δυο φορές τα γενέθλια του, μια στο σχολείο με τους συμμαθητές του όπου στείλαμε τα cupcakes χιονάνθρωπους και τα gingerbread μπισκοτάκια και την δεύτερη φορά στο πάρτυ στο σπίτι με λίγους φίλους του απο την πολυκατοικία. 
Έφτιαξα μια εύκολη τούρτα χρησιμοποιώντας το σοκολατένιο παντεσπάνι της Μαργαρίτας με ένα γλάσο και γέμιση λευκής σοκολάτας και cream cheese που έχω κάνει αρκετές φορές σε διάφορες παρασκευές και αρέσει πολύ στον μικρό. 
Έφτιαξα μερικές φιγούρες απο ζαχαρόπαστα, αρκουδάκια και χιονάνθρωπους κ σκέφτηκα ότι πιθανόν αυτή θα είναι η τελευταία τόσο παιδική τούρτα που φτιάχνω αφού απο του χρόνου είμαι σίγουρη πως ο γιος μου θα μου ζητάει, spiderman ή transformer τούρτα.  Για φέτος πάντως την γλίτωσα..
Θέλω κ απο εδώ να ευχαριστήσω την φίλη μου Μαργαρίτα που με βοήθησε για άλλη μια φορά με τις συμβουλές της σχετικά με την τούρτα και την ζαχαρόπαστα, πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο διαδικτυακά και μου στέκεται λες και ήταν μια ζωή η καλύτερη μου φίλη! Σ'ευχαριστώ πολύ Μαργαρίτα.