Μακαρονοσαλάτα



Υλικά ( μια μεγάλη πιατέλα)

500 γρ ζυμαρικά φιογκάκια ή φουσίλι
3/4 της κούπας baby αρακάς
4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αλλαντικό σας αρέσει)
5 - 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 -2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι - πιπέρι
για την σάλτσα
2 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές μαγιονέζα ελαιολάδου
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο ή λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Διαδικασία

Τοποθετούμε ενα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο να ψηθεί και να γίνει τραγανό ( 5 λεπτά). Το αφαιρούμε και το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας. 
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο βραστό και αλατισμένο νερό για όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε σε βραστό νερό που κοχλάζει τον αρακά και βράζουμε για 5 -7 λεπτά. Σουρώνουμε και τον ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό, να κρυώσει τελείως. Τον προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα κομματάκια πιπεριάς Φλωρίνης, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Χρησιμοποιώντας ενα ποτήρι χτυπάμε με πιρούνι όλα τα υλικά της σάλτσας και ρίχνουμε την μισή στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε και κρατάμε στο ψυγείο.
Όταν είναι να σερβίρουμε, ανακατεύουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και την υπόλοιπη σάλτσα και βγάζουμε την σαλάτα στο τραπέζι.



Καλή Όρεξη!

Λογάκια
Το κόκκινο κρεμμύδι (μωβ είναι, δεν έχω ιδέα γιατί το λένε κόκκινο) έχει πιο ντελικάτη γεύση από το άσπρο, είναι πιο γλυκό και τρώγεται ευχάριστα ωμό. Αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φρέσκο κρεμμυδάκι. 
**********************************************
Την είχα στο μυαλό μου πάρα πολύ καιρό και έλειπε απο την λίστα του Captain Cook. Εύκολη, δροσερή, χωράει φαντασία και είναι πάντα δημοφιλής σε μπουφέ ή τραπέζι. 
Στην σημερινή παρασκευή διάλεξα περισσότερο Χριστουγεννιάτικα χρώματα (πράσινο και κόκκινο) και επέλεξα να μην προσθέσω άλλα υλικά που θα άλλαζαν την εμφάνιση της, εσείς όμως αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι, κυβάκια τυριού, ελιές ψιλοκομμένες κλπ.
Επίσης ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Λίλα έχει μαζέψει διάφορες συνταγές από τις κουζίνες των food bloggers και έχει φτιάξει ένα εορταστικό μενού στην σελίδα του sin radio. Μπορείτε να δείτε το μενού εδώ
Ελάχιστες μέρες μείνανε, ξέρω ότι κ εσείς όπως κ εγώ τρέχετε για τις υποχρεώσεις των ημερών και σας εύχομαι καλό κουράγιο. Θέλω να σας θυμίσω να σκέφτεστε θετικά, να χαλαρώσετε και να προσπαθήσετε να απολαύσετε αυτές τις γιορτινές μέρες με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Πέρα από την φρενίτιδα του  υπερκαταναλωτισμού και της υπερβολής των ημερών αυτό που έχει σημασία είναι πως αυτές οι γιορτές είναι μια ευκαιρία περάσουμε καλό ποιοτικό χρόνο με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Το ξέρω ότι ακούγεται τετριμμένο αλλά πραγματικά αυτη και μόνο είναι η ουσία. 
Σήμερα το βράδυ (αν προλάβω) ή αυριο το πρωί (σίγουρα) θα σας βάλω την τελευταία (πριν τα Χριστούγεννα όχι το τέλος του κόσμου)  ανάρτηση για ένα πανεύκολο και εντυπωσιακό γλυκό μαζί με το δωράκι που θα πάω στην δασκάλα του Κώστα για τα Χριστούγεννα, που δεν ειναι τίποτε άλλο παρα τα μπισκότα κρουασανάκια snickerdoodles (χωρίς το γλάσο), μέσα σε βαζάκι με μια ωραία κορδέλα ή σπάγγο, θα δω ακριβώς τι θα κάνω για την διακόσμηση. 
Πάμε τώρα στη σαλάτα.