Μαριναρισμένες Μπουκίτσες απο Τυρί Φέτα με Πιπεριές Φλωρίνης





Υλικά

220 γρ φέτα καλής ποιότητας κομμένη σε μπουκίτσες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι απο κόκκινο κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1/3 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

Διαδικασία


Ανακατεύουμε σε σκέυος που κλείνει αεροστεγώς την φέτα με τις πιπεριές το ελαιόλαδο, το ξύδι, το θυμάρι, την ρίγανη και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα. 
Σερβίρουμε κρύο ή μεταφέρουμε σε πυρίμαχο μπολ και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς το τυρί. σερβίρουμε με παξιμάδια, κράκερς ολικής, φρυγανιές κλπ.


 Καλό Σαββατοκύριακο!!! 
****************************************
Ακόμη ένα λιτό ορεκτικό σας έχω σήμερα, υπέροχο μέσα στην απλότητα του. 
Έχουμε ξαναπεί και άλλες φορές ότι δεν χρειάζονται πάντα πολλά υλικά για να δημιουργήσουν ένα γευστικό αποτέλεσμα ξεχωριστό και ολοκληρωμένο. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με το σημερινό ορεκτικό το οποίο έτσι κ αλλιώς είναι αγαπημένο αφου περιέχει μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά υλικά της Ελληνικής Κουζίνας και ενώ ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα, είναι συνάμα τόσο κοντά στις γεύσεις που αγαπάμε και συνηθίζουμε. 
Το ορεκτικό είναι καλό να ετοιμαστεί απο την προηγούμενη μέρα για να προλάβει να μαριναριστεί η φέτα και έχετε δυο επιλογές ως προς το σερβίρισμα του. Είτε θα σερβίρετε το ορεκτικό κρύο από το ψυγείο κατευθείαν ή θα το ψήσετε ελαφρώς σε γκρίλ μέχρι να πάρουν χρώμα μερικές από τις μπουκίτσες του τυριού. 
Αβίαστα, όπως λέει και η φίλη μου η Πηνελόπη, ένα γουστόζικο ορεκτικό στο τραπέζι μας!