Σάλτσα Barbecue




Υλικά ( 2 κούπες)

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
1 κούπα κέτσαπ
1 κούπα πουρέ ντομάτας (πασάτα)
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού hoisin sauce (έχουμε φτιάξει hoisin sauce για τα spring rolls φούρνου, μπορείτε να δείτε την συνταγή εδώ)
1 κουταλάκι κοφτό σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι worcestershire sauce
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να μοσχοβολήσει. Προσθέτουμε την κέτσαπ, την πασάτα, την ζάχαρη, την hoisin, το σκόρδο, την worcestershire sauce και την πάπρικα. 
Η σάλτσα θα είναι πηχτή γι αυτο χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συχνά γιατί  θα έχουμε πιτσιλιές. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Μεταφέρουμε σε καθαρά βαζάκια και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι 10 μέρες.



Πατάτες και γλυκοπατάτες σε δυνατό φούρνο μόνο με αλατάκι, πιπεράκι και θυμάρι.
Μπριζόλες ψημμένες στο grill μόνο με αλατάκι πιπεράκι και μόλις είναι σχεδόν έτοιμες τις βουτάμε σε κατσαρολάκι με την ζεστή σάλτσα barbecue για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και τις κρατάμε για 5-10 λεπτά σκεπασμένες μέσα στην σάλτσα.


Pizza ολικής άλεσης με σάλτσα barbecue, κοτόπουλο (ήδη ψημένο), μοτσαρέλα και κεφαλοτύρι. 



Βουτάμε το κοτόπουλο σε μπουκιές στην σάλτσα, το στρώνουμε πάνω στην ζύμη μας και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και κεφαλοτύρι.



Καλή συνέχεια!!!
*******************************************
Καλή εβδομάδα! 
Έχω ξεκινήσει και δοκιμάζω διάφορες συνταγές για σάλτσες barbecue και σήμερα σας έχω αυτη που φτιάξαμε τελευταία, μας άρεσε πολύ, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σχετικά με τα υλικά και την διαδικασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διάφορες συνταγές. 
Εμείς την δοκιμάσαμε με χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο αλλά και σε πίτσα με κοτόπουλο.
Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες συνταγές εκεί εξω για σάλτσες barbecue, οι περισσότερες όμως χρησιμοποιούν υλικά κάπως δυσεύρετα όπως καπνό σε υγρή μορφή, adobo sauce και πολλά πολλά άλλα.
Αυτή που σας προτείνω είναι απλή και πιστεύω ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι.