Κρουασανάκια Σιροπιαστά με Μερέντα




Υλικά  (12-15 κομμάτια)

Για την ζύμη
1 κούπα γάλα χλιαρό
30 γρ φρέσκια μαγιά (κάνει και η ξηρή απλά η Γκόλφω προτιμά την φρέσκια)
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
½ κούπα καλαμποκέλαιο και βιταμ (ίση ποσότητα)
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
4 κούπες (περίπου)  αλεύρι
 Για την γέμιση
Μερέντα ή Νουτέλα παγωμένη (την βάζουεμ λίγο στην κατάψυξη να σφίξει)
 Για το σιρόπι 

2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
5 κουταλιές γλυκόζη (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε ½ κούπα ζάχαρη παραπάνω αντί για γλυκόζη)
1 Βανίλια
3 Κουταλιές φρέσκο βούτυρο
Λίγη φλούδα πορτοκαλιού 
Για την επικάλυψη
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό

Διαδικασία
 

 Χρησιμοποιώντας ένα κατσαρολάκι, βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, το μείγμα καλαμποκέλαιου και βιταμ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι μας. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Δεν αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει, αμέσως την χωρίζουμε σε μπάλες τις οποίες ανοίγουμε με τον πλάστη σε κύκλους και με το μαχαίρι κόβουμε απο άκρη σε άκρη τρίγωνα.
Στο πλατύ μέρος τους βάζουμε λίγη μερέντα.
Διπλώνουμε πάντα ξεκινώντας απο το πλατύ προς το στενό μέρος και τραβάμε την μύτη της ζύμης που είναι ελαστική μέχρι να κλείσει το κρουασανάκι μας.

Στρώνουμε λαδόκολα σε ταψί μεγάλο και ρηχό και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν καλά. 


Τα αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου.
Όταν είναι έτοιμα και όπως είναι ζεστά τα βουτάμε για λίγο και απο τις δύο πλευρές στο σιρόπι να σιροπιαστούν ελαφρώς και τα βγάζουμε σε πιατέλα σε στρώσεις αραιές ωστε να μην πατηθούν μεταξύ τους και χάσουν το σχήμα τους.
 

Μυστικά
Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ότι γέμιση σας αρέσει.
Έχω φτιάξει και ρολάκια με αυτη την ζύμη με γέμιση κανέλα, ζάχαρη, μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο.
Το καλαμποκέλαιο μαζί με το βιτάμ να είναι μισή κούπα και όχι παραπάνω
Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό και μας κάψει την μαγιά.
Αφήστε πάντα σε ζεστό μέρος τα κρουασανάκια για να φουσκώσει η ζύμη πιο καλά.
Αν δεν μπορείτε να κάνετε κύκλο την ζύμη και να τον κόψετε σε τρίγωνα τότε κάντε ένα μακρόστενο ζυμάρι βοηθώντας με τα χέρια και με εναν μικρό πλάστη και κόβετε τρίγωνα με μαχαίρι. 



Καλή επιτυχία σε όλους και καλοφάγωτα,  

Γκόλφω μου αγαπημένη σ'ευχαριστώ πάρα πολυ!
***********************************************
Σήμερα έχω την τιμή να φιλοξενώ στο Captain Cook την φίλη μου την Γκόλφω για την οποία σας έχω ξαναμιλήσει όταν έφτιαξα εκείνο το υπέροχο εκμέκ κανταίφι της.. εκείνο το εκμέκ κανταίφι το οποίο έχει μείνει αξέχαστη εμπειρία σε όλους όσους το δοκίμασαν!
Την Γκόλφω την "γνώρισα" μέσα απο το Facebook και την Ομάδα της που λέγεται "Οι συνταγές της Γκόλφως" Είναι πραγματικά ένας χαρισματικός άνθρωπος, ανοιχτόκαρδος με μια μεγάλη αγκαλιά για όλο τον κόσμο! Μία γνήσια αυθεντική προσωπικότητα.
Όλες οι συνταγές της γίνονται ανάρπαστες στο δίκτυο και σήμερα η Γκόλφω είχε την καλοσύνη να μου δώσει την συνταγή της με τις φωτογραφίες της απο την συνταγή "Κρουασανάκια γεμιστά με Μερέντα και σιροπιαστά"!!!! Ε τώρα πείτε μου τι να πω εγώ???
Δεν λέω τίποτα, κάνω στην άκρη και σας χαρίζουμε απλόχερα την συνταγή, να την φτιάξετε και να τα καταευχαριστηθείτε!