Φτερούγες στον Φούρνο και Γουακαμόλε






Υλικά

Για τις φτερούγες (4 - 5 άτομα)
1 1/2 κιλό ολόκληρες φτερούγες κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα κατα προτίμηση dijon
2 κουταλιές της σούπας μέλι (προαιρετικά)
λίγο ταμπάσκο κατά προτίμηση
αλάτι, πιπέρι
Για το Γουακαμόλε
2 ώριμα μαλακά αβοκάντο
1/4 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο κ μουλιασμένο σε ζεστό νερό
1/2 ζουμερό μοσχολέμονο - lime
1 μέτρια ντομάτα κομμένη ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
μερικά σπόρια ρόδι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 220 βαθμούς (425 F) .
Ετοιμάζουμε τις φτερούγες μας. Τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε με καλό ίσιο μεγάλο μαχαίρι τις φτερούγες σε δυο σημεία και θα μείνουμε με τρία κομμάτια. Το μυτερό μικρό ακριανό κομμάτι το κρατάμε για να κάνουμε ένα ζωμό κοτόπουλο κάποια στιγμή. Για το πιάτο μας θα κρατήσουμε τα υπόλοιπα δυο μέρη που έχουν το περισσότερο και νοστιμότερο κρέας.



 Απλώνουμε τις φτερούγες σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε στις φτερούγες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις απλώνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά μέχρι να ψηθούν πάρα πολύ καλά και να τραγανίσουν.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με την dijon, το μέλι και το ταμπάσκο. Δοκιμάζουμε για γεύση και προσαρμόζουμε αναλόγως. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε φρέσκα μυρωδικά όπως λίγο θυμάρι ή δεντρολίβανο.
Όταν βγουν οι φτερούγες τις ανακατεύουμε καλά με την σάλτσα, να ντυθούν καλά.
 

Για το Γουακαμόλε, 
Κόβουμε σε κύβους τα αβοκάντο (όπως είδαμε εδώ) , τα προσθέτουμε σε ένα μπολ, στύβουμε απο πανω το μοσχολέμονο, προσθέτουμε το στραγγισμένο κρεμμύδι, την ντομάτα, το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε να το κάνουμε spicy, προσθέτουμε ταμπάσκο ή ψιλοκόβουμε μια καυτερή πιπερίτσα μέσα.
Στολίζουμε με τα ρόδια και σερβίρουμε με τις φτερούγες!



 Καλή Όρεξη!

Λογάκια
Είναι μύθος ότι το γουακαμόλε κρατάει περισσότερο και δεν μαυρίζει όταν προσθέτουμε μέσα στο μπολ και ολόκληρο το κουκούτσι. Παραδοσιακά πάντως στο Μεξικό το γουακαμόλε σερβίρεται με το κουκούτσι στο κέντρο του πιάτου.
Το γουακαμόλε δεν είναι ένα ορεκτικό που μπορεί να ετοιμαστεί απο την προηγούμενη μέρα. Η παρασκευή του θα πρέπει να γίνει το νωρίτερο δύο ώρες πριν το σερβίρισμα. 
Για να το διατηρήσουμε στο ψυγείο όλη αυτη την ώρα λαδώνουμε ελαφρώς μια μεμβράνη και σκεπάζουμε το γουακαμόλε με άμεση επαφή της μεμβράνης όπως κάνουμε και για τις κρέμες πατισερί.
***************************************

Καλή εβδομάδα! 
Ήρθε ο καιρός να σας ενημερώσω ότι έφυγε και ο Φεβρουάριος.
Μαγικό?
Για μένα περνάει απίστευτα γρήγορα ο καιρός και σε λίγες μέρες κλείνω δυο χρόνια στο Τορόντο και δυο χρόνια εκτός Ελλάδας. 
Εντάξει δεν είναι και πολύ μεγάλο διάστημα και ομολογώ πως πέρασε αστραπιαία. 
Φυσικά δεν ξέρω αν η οπτική μου θα ήταν διαφορετική αν δεν είχα μπροστά μου το ταξίδι στην Ελλάδα αυτόν τον Μάιο.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα σας και τα καλά σας λογάκια για το γεγονός της δίμηνης επίσκεψής μου στην Ελλάδα, με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολλοί απο εσάς έχετε εκφράσει την επιθυμία να γνωριστούμε, χαίρομαι πάρα πολύ και σας ευχαριστώ!
Συνταγές για παρέα σας έχω σήμερα, πάρα πολύ απλές αλλά super yummy και φυσικά με έναν αέρα σύγχρονο.