Linzer Torte (Στέλιος Παρλιαρος)





Υλικα

4 αβγα βραστα(μονο κροκοι),
300 γρ. αλευρι,
300 γρ.αχνη ζαχαρη,
300 γρ, πουδρα αμυγδαλου,
2 αβγα,
250 γρ. βουτυρο
30 γρ. ρουμι,
λιγη κανελα,
1 πρεζα αλατι,
30 γρ. νερο,
150-200 γρ. μαρμελαδα της αρεσκειας μας.

Διαδικασία

Σε ενα μπολ αναμίξεως βάζουμε το αλεύρι,την άχνη ζάχαρη,το αμύγδαλο, τα αβγα ( τους κρόκους τριμμένους στον τρίφτη), το βούτυρο, το ρούμι, την κανέλα,το νερό το αλάτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη ομοιογενής.
Το υλικό θα κολλάει στα χερια μας,μην φοβηθείτε,θα το σκεπάσετε και θα το βάλετε στο ψυγείο να σφίξει το βούτυρο 1η 2 ωρες.
Αφού έχει περάσει ο χρόνος το βγάζουμε απο το ψυγείο.

 Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ. για τάρτες( εχω με αποσπωμενο πάτο ,πολύ εύχρηστη) και βαζουμε τα 3/4 της ζυμης. 
Με τα χερια μας τη στρωνουμε να παει παντου και στα τυχωματα. Απο πανω βαζουμε την μαρμελαδα αφηνοντας γυρω γυρω ενα περιθωριο 1εκ. 
Με την υπολοιπη ζυμη κανουμε κορδονακια και τα βαζουμε πανω στην ταρτα πρωτα ολογυρα και μετα διαγωνια να σχματιστουν ρομβοι. Στη συγκεκριμενη εκανα διαφορα σχεδιακια. 
Την ψηνουμε στους 160 βαθμους για 1 ωρα περιπου. Θα την δειτε να πάρει χρώμα


Καλή επιτυχία!

Συμβουλή

Πολύ βασικό, επειδή το υλικό έχει το βούτυρο, συναρμολογώντας από την θερμοκρασία των χεριών μαλακώνει . Για να κάνω τα σχεδια απο πανω,εβαζα την ζυμη στην καταψυξη ,εσφιγγε και τα εκανα με ευκολία.
Για μενα απο οσες ταρτες εχω δοκιμασει η πιο νοστιμη με πολύ πετυχημένη και νόστιμη ζυμη!!!!!!!!!

********************************************
Εδώ είμαστε πάλι!
Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτές τις μέρες έχω αυτό το αφιέρωμα σε γυναίκες που θαυμάζω και παρακολουθώ στο κοινωνικό δίκτυο.
Σήμερα λοιπόν θα σας συστήσω την φίλη μου την Δήμητρα η οποία δημιουργεί γλυκά που μοιάζουν με πολύτιμα αντικείμενα.  
Μπορείτε να δείτε τις καταπληκτικές δημιουργίες της Δήμητρας στο άλμπουμ της στο facebook, εδώ.
Σήμερα μας χάρισε την συνταγή του Παρλιάρου για Linzer Torte, μας εξηγεί την συνταγή, μας συμβουλεύει και μοιράζεται τις φωτογραφίες της.
Δήμητρα σ'έυχαριστώ  πάρα πολύ!