Risotto με Φρέσκα Μυρωδικά




Υλικά (4 άτομα) 

2 κούπες "δυνατό" ζωμό κοτόπουλο
1 κομματάκι σε μέγεθος σπιρτόκουτου φλούδα παρμεζάνας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κούπα ρύζι Arborio ή Carnaroli  (Καρολίνα αν δεν βρείτε τα Ιταλικά) καλά πλυμένο.
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1/2 κούπα baby αρακά (αν είναι κατεψυγμένος, αφήστε τον στον πάγκο κατά την προετοιμασία)
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα μόνο το πράσινο μέρος
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
1/2 κούπα πικάντικο κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι - Πιπέρι

Διαδικασία

Σε ενα μεγαλούτσικο κατσαρολάκι βάζουμε τον ζωμό, προσθέτουμε 3μισι κούπες νερό, το κομμάτι της παρμεζάνας και φέρνουμε σε βράση. Μόλις βράσει το υγρό, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, φέρνουμε μερικές βόλτες και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό και αρχίζουμε και προσθέτουμε σταδιακά, κάθε φορά από 1/2 κούπα από τον ζωμό στο ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Η διαδικασία παίρνει περίπου 18 - 20 λεπτά.



Το Ριζότο είναι έτοιμο όταν είναι κρεμώδες αλλά το ρυζάκι είναι ακόμη λίγο σκληρό στο κέντρο του. 
Προσθέτουμε τον αρακά περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος και στο τέλος προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το τυρί και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με περισσότερο κεφαλοτύρι.



Καλή Όρεξη!

Λογάκια

  Ενδιαφέρον θα έχει να χρησιμοποιήσετε ποικιλία μυρωδικών ενώ αν έχετε παιδιά που δεν τρώνε φρέσκο κρεμμυδάκι αντικαταστήστε το με ελάχιστο δυόσμο.
*******************************************