Βάφλες με Ζαμπόν και Τυρί




Υλικά (για 4 μεγάλες βάφλες ή 8 μικρές)

1 κούπα αλέυρι ολικής άλεσης (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και λευκό)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
2 αυγά
1 και λίγο παραπάνω κούπα γάλα μέσα στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
1/2 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder και την σόδα.
Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το ζαμπόν και το τυρί.
Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια και ανακατεύουμε για να έχουμε έναν χυλό.
Προθερμαίνουμε το μηχάνημα για βάφλες ή την τοστιέρα μας με το αντίστοιχο εξάρτημα.
Χρησιμοποιώντας περίπου 1/3 της κούπας για κάθε μεγάλη βάφλα προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε αναλόγως την ένταση της θερμότητας για 3-5 λεπτά ωσότου οι βάφλες πάρουν ωραίο χρώμα.


Καλή Συνέχεια!
*********************************************

Καλή εβδομάδα!
Σήμερα σας έχω μια συνταγή που μας ενθουσίασε! Είχα τις αμφιβολίες μου όταν ετοίμαζα αυτές τις βάφλες για το πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα αλλά πραγματικά βγήκαν τέλειες!
Εύκολα και γρήγορα ένα διαφορετικό παιχνιδιάρικο αλλά θρεπτικό πρωινό Σαββατοκύριακου, θα το δοκιμάσετε?
Όπως θα έχετε καταλάβει μου αρέσει πάρα πολύ να φτιάχνω διαφορετικές συνταγές για το πρωινό του Σαββατοκύριακου. Είναι η αγαπημένες μου ώρες όλης της εβδομάδας όπου ξυπνάμε χαλαροί και δεν βιαζόμαστε. Πολύτιμες στιγμές.
Συνήθως τρώμε ένα καλό πρωινό και στην συνέχεια παίρνουμε τους δρόμους! 

Πάμε για βάφλες?