Ζεστή Σαλάτα με Σπαράγγια και Μανιτάρια



Υλικά (μεγάλη σαλάτα 5 -7 μερίδες)

3 φέτες μπέικον κομμένο σε κομματάκια
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δυο
500 γρ μανιτάρια κομμένα σε χοντρές σχετικά φέτες
2 πακέτα σπαράγγια καθαρισμένα από τις σκληρές άκρες τους και κομμένα στα 3-4.
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
Ξύσμα από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν, ή θυμάρι ή ρίγανη

Διαδικασία

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κομματάκια. Σοτάρουμε  μέχρι το μπέικον να γίνει πολύ τραγανό. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
Σκουπίζουμε το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε και πάλι στην φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αυξάνουμε την ένταση της εστίας στο μέτριο προς δυνατό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με τα δυο κομμάτια σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί αρκετό απο το νερό των μανιταριών περίπου 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε τα σπαράγγια κομμένα στα 3-4 κομμάτια.  Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε τα λαχανικά για άλλα 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σπαράγγια μας.
Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι πιπέρι. Περιχύνουμε την σαλάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο εστραγκόν και το μπέικον.



 Καλό Σαββατοκύριακο!
************************************************

Πρόταση για μια ζεστή Ανοιξιάτικη σαλάτα σας έχω σήμερα.
Τα κομματάκια του ξεροψημένου μπέικον θα κάνουν την ζεστή σαλάτα πιο θελκτική στα δύσκολα στοματάκια. Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε κάποιον ξηρό καρπό αλλά μην φορτώσετε την σαλάτα παραπάνω.
Σχετικά με τα αρωματικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει, χρησιμοποίησα φρέσκο εστραγκόν αλλά στην σαλάτα ταιριάζει και το θυμάρι ή τέλος η ρίγανη.
Τα λαχανικά μπορούν να κοπούν από την προηγούμενη μέρα και να διατηρηθούν στο ψυγείο κλεισμένα σε αεροστεγή συσκευασία.