Κοκκινιστό Κοτόπουλο με μικρά Ραβιόλι



Υλικά (4 άτομα)

 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 κοπανάκια κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι - Πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σέλερι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης από το βάζο στο μπλέντερ
1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
Ενα πακέτο μικρά ραβιόλι με σπανάκι και τυρί

Διαδικασία

Πλένουμε τα κοπανάκια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Τα πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλευράκι.
Τοποθετούμε ενα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα κοπανάκια και δεν τα ενοχλούμε καθόλου, τα αφήνουμε να πιάσουν καλή κρούστα απο όλες τις πλευρές. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε στην άκρη σκεπασμένα χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερι. Ανακατεύουμε και μόλις μαραθούν ελαφρώς τα υλικά, προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα, την ρίγανη, την ζάχαρη και το νερό.
Ανακατεύουμε καλά και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας να απελευθερώσουμε τις νοστιμιές του μέσα στην σάλτσα.  Σιγοβράζουμε την σάλτσα για 15 λεπτά και δοκιμάζουμε να διορθώσουμε την γεύση.

Επιστρέφουμε τα κοπανάκια στην σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
Βράζουμε τα ραβιόλι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τα ραβιόλι όπως και τα τορτελίνια δεν θέλουν πολύ δυνατό βράσιμο γιατί μπορεί να ανοίξουν.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το κοτοπουλάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.



Καλό Σαββατοκύριακο!!
********************************************

Κάτι για να μας φτιάξει την διάθεση..
Γιατί εδώ και πολλέεεες μέρες δεν έχουμε σηκώσει κεφάλι..
Αλλά που θα πάει.. 
Θα πετάξουν και οι επόμενες μέρες, θα γίνουμε καλά και θα βγούμε να παίξουμε!
Το φαγάκι που σας έχω σήμερα είναι πολύ απλό και εύκολο, ψάξτε να βρείτε τα μικρά γεμιστά ραβιόλι με σπανάκι και τυρί γιατί είναι ιδανικά για μικρά στοματάκια! ;)