Κορμός Κιμά (Meatloaf)



Υλικά ( 5 - 7 άτομα)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
1 καρότο στον χοντρό τρίφτη 
αλάτι - πιπέρι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ (και λίγο περισσότερο για το άλειμμα)
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά (χρησιμοποιήσα άπαχο)
2 αυγά 
100 ml γάλα
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης απο το βάζο, λιωμένη στον πολυκόφτη.

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε και ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας στον πάγκο μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Σε ενα τηγανάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλερι και το καρότο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας. 

Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, την ρίγανη και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για λίγο να μοσχοβολίσουν τα μπαχαρικά μας και αποσύρουμε απο την φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά.
σε ενα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, την μουστάρδα, το κέτσαπ, τα αυγά, το γάλα και την πιπεριά.  
Ζυμώνουμε  ελαφρώς και προσθέτουμε την φρυγανιά. Δοκιμάζουμε λιγάκι για αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε αναλόγως.
Σχηματίζουμε τον κιμά σε μια μπάλα και τον προσθέτουμε σε ίσια φόρμα για κέικ την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρώς. Με ενα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο κέτσαπ και ψήνουμε για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμος τον αφήνουμε για 10 λεπτά στην φόρμα και μεταφέρουμε με σπάτουλα σε πιατέλα.


  Καλή Όρεξη!
********************************************

Ένα πιάτο που δεν έφαγα ποτέ ως παιδί, τόσο απλό στην παρασκευή του, νόστιμο, οικονομικό που ""φτουράει".  Το μεγάλο κομμάτι κρέατος εξασφαλίζει ζουμερό αποτέλεσμα και ξεφεύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα αλλά πάντα αγαπημένα κεφτεδάκια.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι περισσότερο φιλική προς τα παιδιά σε σχέση με τον προηγούμενο κορμό κιμά με σάλτσα βασιλικού που φτιάξαμε παλιότερα.