Cupcakes Βανίλιας με Βουτυρόκρεμα




Καλή εβδομάδα!
Αργία σήμερα στον Καναδά και σας γράφω με αρκετά καλή διάθεση καθώς έχει προηγηθεί ένα τέλειο διήμερο με καταπληκτικό καιρό, πολλές βόλτες κ άλλα τόσα παγωτά.
Το Σάββατο γιορτάσαμε τα γενέθλια της Τέας η οποία έγινε 1 χρονών! Γι αυτό το πάρτυ έφτιαξα απλά αλλά πολύ νόστιμα κεκάκια βανίλιας με απαλή βουτυρόκρεμα. 
Οι καταπληκτικές φατσούλες toppers που βλέπετε είναι δημιουργίες της Ελένης απο το Lena's Cakes.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις φατσούλες αυτές και πως θα τις προμηθευτείτε μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της Ελένης.
 Γενικά στα γλυκά βανίλιας ή πραγματική βανίλια κάνει την διαφορά και δίνει μια γεύση πολυτελείας στο γλυκό που δεν συγκρίνεται με τα τεχνητά παρασκευάσματα.

Υλικά (για 24 cupcakes)

1 κλωναράκι βανίλιας  (προαιρετικά)
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανίλιες σκόνη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κ 2/3 της κούπας γάλα
Βουτυρόκρεμα ( για μια τούρτα ή 24 cupcakes)
1 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 κούπες άχνη ζάχαρη
70 ml κρύα κρέμα γάλακτος  35%
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τους σπόρους της βανίλιας, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και προσθέτουμε κούπα κούπα την ζάχαρη. Χτυπάμε καλά να έχουμε  ένα αφράτο μείγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά πριν από κάθε αυγό. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. 

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
Μετράμε το γάλα σε ενα μπρίκι ή μπολ.
Ξεκινάμε και ρίχουμε λίγο απο το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μισό γάλα, προσθέτουμε κ άλλο λίγο αλέυρι και πάλι γάλα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Βάζουμε τα ειδικά χαρτπάκια στην φόρμα για μάφινς και βάζουμε ποσότητα να καλύψει τα 2/3 της χωρητικότητας της κάθε θήκης. Το μείγμα θα βγάλει δυο φόρμες.

Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στην φόρμα και στην συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Αφου κρυώσουν διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου 24 ώρες και εντός ψυγείου 3 - 5 μέρες.




Βουτυρόκρεμα
Σε ενα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο για 3-5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτουμε 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη την φορά ανακατεύοντας καλά σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή βουτυρόκρεμα.
Γεμίζουμε ενα κορνέ και στολίζουμε τα κρύα cupcakes μας. 
Τα cupcakes με την βουτυρόκρεμα μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μια μέρα αλλά βγάλτε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.


 Καλή Επιτυχία!!



Λογάκια
Αν χρησιμοποιήσουμε κανονική βανίλια, τότε κόβουμε τισ άκρες της και με ενα μικρό μαχαίρι κόβουμε κατα μήκος το κλωναράκι. Σέρνουμε το μαχαιράκι μας να μαζέψουμε όλα τα μαύρα σποράκια και τα χρησιμοποιούμε στο γλυκό.
Το εξωτερικό περίβλημα μπορείτε να το βάλετε μέσα σε ενα βάζο με ζάχαρη κ έτσι θα την αρωματίσετε. Εγώ τα κόβω και τα βάζω σε βαζάκι με εκχύλισμα βανίλιας που έχω φτιάξει απο κλωναράκια και ρούμι. Αυτή είναι η σπιτική μου βανίλια.
Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα μικρό βαζάκι με ρούμι ή κονιάκ και να βάλετε μέσα τα κομμάτια της βανίλιας χαραγμένα και κομμένα. Κλείστε το βαζάκι και αφήστε το για ενα μήνα σε σκοτεινό μέρος. Που και που ανακινήστε το.