Spaghetti με Τόνο και Μανιτάρια





Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα σας και τις ευχές σας για τον Κώστα, περάσαμε όμορφα χθες και ελπίζω ότι το ίδιο ισχύει και για εσάς που όλο και κάποιον Κωνσταντίνο ή Ελένη έχετε στον περίγυρό σας. 
Τώρα πλέον περπατάμε πολύ, κάνουμε ποδήλατο και περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρας μας έξω. 
Εύκολα, ελαφριά, "βολικά" πιάτα που ετοιμάζονται γρήγορα σαν κ αυτό που σας έχω σήμερα, απλά τα λατρεύουμε!

Υλικά ( 4 - 6 μερίδες)

1 πακέτο spaghetti
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κομματάκια ή 1/2 κονσέρβα κονκασέ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πατημένες με το μαχαίρι αλλά ολόκληρες.
200 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Αλάτι - Πιπέρι
μερικά φυλλαράκια θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας γουστερ σως (προαιρετικά)
2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή λαδι
Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)

Διαδικασία

Τοποθετούμε ενα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να αρωματίσουμε το λάδι και να μυρίσει το σκόρδο. Αφαιρούμε απο το τηγάνι το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθούν απο όλες τις πλευρές και χαμηλώνουμε την ένταση στο χαμηλό. Προσθέτουμε το θυμάρι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την ντομάτα, αλάτι - πιπέρι, την γούστερ σως και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1/2 κούπα απο το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
Στραγγίζουμε καλά τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε την σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το φρέσκο κρεμμυδάκι.



Καλή Όρεξη κ καλά να περνάτε!