Τυροπιτάκια Κουρού



Υλικά (18 – 22 τυροπιτάκια εξαρτάται το μέγεθος)
Για την ζύμη
½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κούπα γιαούρτι στραγγιστό
½ κούπα κρύο νερό
1 αυγό
αλάτι – πιπέρι
1 - 1 1/2 κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλέυρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι
baking powder
Για την γέμιση
½ κούπα τυρί κρέμα
½ κούπα τυρί φέτα

1 αυγό
Πιπεράκι ελάχιστο
1 κρόκος αυγού αραιωμένος με 1 κουταλιά της σούπας νερό για την επικάλυψη
Λίγο σουσάμι

Διαδικασία

Χρησιμοποιώντας ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το γιαούρτι, το νερό και το αυγό χρησιμοποιώντας έναν δάρτη. Σε ενα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το
baking powder, ½ κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπεράκι (μερικές φορές προσθέτω και λίγο τουρμερίκ – κουρκουμά).
Σταδιακά αρχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα με το λάδι και ανακατεύουμε κυκλικά με κουτάλι. Μόλις η ζύμη αρχίσει και μαζεύεται γύρω απο το κουτάλι μας το αφήνουμε στην άκρη, αλευρώνουμε τα χέρια μας και διπλώνουμε την ζύμη μέσα ( ή έξω απο το μπολ σε αλευρωμένη επιφάνεια) , προσθέτοντας το μείγμα του αλευριού μέχρι να έχουμε μια μαλακή μπισκοτένια, τριφτή ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά.
Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την φέτα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπεράκι.
Παίρνουμε απο την ζύμη ένα κομμάτι σε μέγεθος βερίκοκου και το πατάμε μεσα στην παλάμη μας να το κάνουμε ενα λεπτό κυκλάκι. Προσθέτουμε την γέμιση και κλείνουμε το πιτάκι σε μισοφέγγαρο. Το κλείνουμε είτε με τα δάχτυλα είτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.  

Αν θέλουμε μπορούμε να ανοίγουμε σε μέτριο φύλλο την ζύμη, με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και να κόβουμε κυκλάκια χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι. Με αυτον τον τρόπο τα τυροπιτάκια θα σας γίνουν ομοιόμορφα. Εμένα με βολεύει με το μάτι αλλά τα κάνω συχνά.
Μπορούμε με αυτη την ζύμη να φτιάξουμε και ρολάκια, θα ανοίξουμε ενα μέτρο φύλλο με την ζύμη, θα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί φέτα και θα τυλίξουμε σε ρολό. Κόβουμε με μαχαίρι σε φέτες περίπου ενα δάχτυλο, αλείφουμε και ψήνουμε.
Αφήνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τυροπιτάκια και πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με πινέλο με τον κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό.
Τα ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 



 Καλό Σαββατοκύριακο!!!

*****************************************
Απο χθές λοιπόν είμαι πλέον και επισήμως μόνιμος κάτοικος Καναδά!
1μισι χρόνο με παίδεψαν και εσείς που με παρακολουθείτε ξέρετε ότι όλο αυτόν τον καιρό δεν μπορούσα να βγώ απο την χώρα, έπρεπε να περιμένω να τελειώσει η διαδικασία. 
Είμαι πολύ χαρούμενη όχι απλώς επειδή επιτέλους μπορώ να πάω όπου θέλω αλλά γιατί πραγματικά αγαπώ πολύ τον Καναδά. Είναι ένας υπέροχος τόπος.
Θα σας κεράσω λοιπόν τα αγαπημένα μου τυροπιτάκια κουρού που πάντα ψάχνω και προσπαθώ να βρω την τέλεια συνταγή. Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω την συνταγή στην οποία έχω καταλήξει και είμαι πολύ ευχαριστημένη. 

Γενικά αυτά τα τυροπιτάκια τα φτιάχνω πάρα πολύ συχνά γιατί τα λατρεύει ο μικρός αλλά και όλα τα παιδάκια.  Καθώς κοιτάζω στο παρελθόν υπάρχουν παντού, στην παιδική μου ηλικία τα έφτιαχνε η γιαγιά αλλά και ο φούρνος απέναντι απο το σπίτι στην Ξάνθη, φτιάχνει ακόμη καταπληκτικά τυροπιτάκια κουρού. Σαν φοιτήτρια δεν υπήρχε περίπτωση να μπω σε φούρνο, να τα δω, να με γλυκοκοιτάξουν και να μη πάρω. Να τα δοκιμάσω, να δω πως είναι.... 
Η αναζήτηση λοιπόν δεν τελειώνει και άλλωστε ποτέ δεν ειναι περιττή ακόμη μια συνταγή για τυροπιτάκια κουρού.
Χρησιμοποίησα μισό μισό το αλέυρι με ολικής αλέσεως αλλά αν θέλετε χρησιμοποιήστε μόνο λευκό ή μόνο ολικής. Είναι ιδανικά ακόμη και για τα πιο μικρά παιδάκια