Παγωτό Βανίλια Philadelphia Style (χωρίς αυγά)



Παγωτό Βανίλιας χωρίς αυγά (Philadelphia Style)

Υλικά (ένα ταπεράκι του μισού κιλού)


2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα γάλα
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κλαράκι βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Μια τσιμπιά αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε σε κατσαρολάκι την μια κούπα απο την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι.
Χαράσσουμε την βανίλια και (δείτε εδώ) και προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι τους σπόρους της βανίλιας καθώς και το εξωτερικό περίβλημα. 



Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και αποσύρουμε απο την φωτιά.  Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Παγώνουμε στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη) το μείγμα μας τουλάχιστον για ένα βράδυ κ εως 24 ώρες.



Την επόμενη μέρα ακολουθούμε τις οδηγίες της μηχανής μας και φτιάχνουμε το παγωτάκι. Αφαιρούμε την φλούδα της βανίλιας και έχουμε σε 16- 20 λεπτάκια υπέροχο βανίλια παγωτό!



Καλό Μήνα!
*******************************************

Εεεεπ! Το ρίξαμε στο σορολόπ? :)
Ελπίζω να σας έλειψα λιγάκι, αυτό το διάστημα το πρόγραμμα μας είναι γεμάτο δραστηριότητες, απολαμβάνουμε τις καλοσύνες του καιρού κ προσωπικά προσπαθώ να προσαρμοστώ στην ιδέα πως θα γυρίσω στον εργασιακό στίβο..
Αυτή την περίοδο δεν μπορώ να κρατήσω σταθερή την ροή των αναρτήσεων μου με συγχωρείτε γι αυτό  αλλά μπήκαμε καλοκαιράκι , νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να χαλαρώσουμε λιγάκι κ να απομακρυνθούμε όσο μπορούμε απο κάθε είδους οθόνες...  Έξω είναι καλύτερα βρε!
Άργησα αλλά έφτιαξα το πρώτο παγωτάκι της χρονιάς, ένα παγωτό πραγματικής βανίλιας χωρίς αυγά, εύκολα και γρήγορα αφού δεν χρειάζεται να βράσουμε το μείγμα πριν το παγώσουμε.
Δεν ξέρω τι τύπος είστε, εγώ πάντα και πάνω απο όλα διαλέγω παγωτό βανίλια. Θεωρώ ότι μπορει να αξιοποιηθεί με τους περισσότερους τρόπους σε σχέση με τις υπόλοιπες γεύσεις τις οποίες επίσης απολαμβάνω με ικανοποίηση βεβαίως βεβαίως...
Μπορείτε να παίξετε με τις ποσότητες της κρέμας γάλακτος ανάλογα με το τι παγωτό θέλετε να φτιάξετε. Αν θέλετε να το φτιάξετε πιο light τότε χρησιμοποιήστε δυο κούπες γάλα και μία κούπα κρέμα γάλακτος. Θα έχει μια κάποια διαφορά στην υφή αλλά προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου.