Εύκολη Γιαουρτοκασερόπιτα



Υλικά ( 1 μέτριο ταψί)

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (Country or thick Fillo)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
200 γρ τριμμένο κασέρι
200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα

100 γρ τυρί φέτα 
3/4 κούπας γιαούρτι
3 αυγά κ ένας επιπλέον κρόκος
100 ml απλή ξανθιά μπύρα (Προαιρετικά. Βάλτη)
ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι - Πιπέρι
250 ml γάλα για το τέλος

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε την γέμιση, ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και την μπύρα. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι κατα βούληση. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Η γέμιση θα είναι αρκετά υγρή.
Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο ταψί (ελαφρώς μικρότερο απο το μέγεθος του φύλλου μας) και ανοίγουμε το πακέτο απο τα φύλλα. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο μας και τα σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα ώστε να μην ξεραθούν καθόλου, να έχουν υγρασία. Παίρνουμε ένα φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί μας τσαλακώνοντας το τόσο ωστε να χωρέσει στο ταψί. Λαδώνουμε καλά με πινέλο το φύλλο και προσθέτουμε απο πάνω άλλο ένα κατα τον ίδιο τρόπο.

 
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα απο την γέμιση και προσθέτουμε ενα στρώμα πάνω απο το δεύτερο φύλλο. Προσθέτουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε, προσθέτουμε κουταλιές κουταλιές απο την υγρή γέμιση και συνεχίζουμε και πάλι με φύλλο και γέμιση. Δυο φύλλα πριν το τέλος σταματάμε με την γέμιση και έτσι έχουμε μια πίτα που έχει 2 φύλλα κάτω, 2 επάνω και ενδιάμεσα πολλά στρώματα φύλλου και γέμισης. 
Όταν τελειώσουμε, χαράζουμε ως κάτω την πίτα σε κομμάτια, αλείφουμε με πινέλο τον κρόκο αραιωμένο με μια κουταλιά της σούπας νερό και περιχύνουμε την πίτα με το γάλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου μας και για άλλα 15 λεπτά στο επάνω ράφι του φούρνου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.


 Καλή Εβδομάδα!!! 




Λογάκια
Σε όλες τις πίτες που φτιάχνω στο τέλος πριν το ψήσιμο και μετά το χάραγμα προσθέτω 1 ποτήρι γάλα απο πάνω απο την πίτα.
Γίνεται πιο αφράτη και πιο νόστιμο το φύλλο.
***********************************************

Η καρδιά του καλοκαιριού...
Μέρες μεγάλες. Μέρες γεμάτες. Καυτός ήλιος κ άπειρα βολταρίσματα. Τσίου τσίου...
Τώρα θα μου πεις καυτός ήλιος πως να ανάψω φούρνο αλλά εγώ θα σου απαντήσω ότι η πίτα φτουράει.
Βέβαια.., στο μισάωρο του ψησίματος σε παίρνει σβάρνα η μυρωδιά της και ξεκινάς να καταστρώνεις σχέδια, με ποιο τρόπο να την κρυώσεις γρήγορα. Να την κόψεις γρήγορα, να την σερβίρεις γρήγορα, να την απολαύσεις αργά. Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι απαραίτητο οκ?
Αυτή είναι η πιτούλα μας που πακετάρεται, μπαίνει στο ισοθερμικό και μας χορταίνει καθώς καθόμαστε στα βράχια και χαζεύουμε το νερό. Τρώμε τις τελευταίες μπουκιές γρήγορα. Έχουμε να πετάξουμε και βότσαλα.
Ελπίζω κ εσύ να περνάς καλά. Να το προσπαθείς και να το επιδιώκεις.