Clafoutis με φυστίκια Αιγίνης και Φράουλες.







Πως τα πάτε με τις κρέμες?  :)
Με τις τάρτες? 
Αυτό το γλυκό φέρνει την κρέμα με την τάρτα πιο κοντά μια και πρόκειται για μια γλυκιά κρέμα που ψήνεται παρέα με φρουτάκια, κάνει κρούστα και το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με γλυκιά τάρτα. Κάτι σαν την δικιά μας γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
Το clafoutis είναι μια ιδανική συνταγή να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με γλυκά χωρίς αλεύρι δηλαδή gluten free. 
Είναι πραγματικά πανεύκολο και είτε ζεστό, είτε παγωμένο, είναι απολαυστικό!

Υλικά (μέτριο ταψάκι)


1/2 κούπα (το τριμμένο αποτέλεσμα) φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και τριμμένα πολύ καλά στον πολυκόφτη (μπορείτε να αντικαταστήσετε με τριμμένο αμύγδαλο)
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 αυγά και 2 επιπλέον κρόκοι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ελάχιστο αλάτι
1 κούπα φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας (χρησιμοποίησα και rasberries)
Ζάχαρη Άχνη για το πασπάλισμα
Λίγο βούτυρο για το ταψί.

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το τριμμένο φυστίκι ή αμύγδαλο με τα δυο είδη ζάχαρης, το κορν φλάουρ και λίγο αλατάκι. Προσθέτουμε τα αυγά, τους κρόκους, την κρέμα, την βανίλια και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας δάρτη μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. 
Βουτυρώνουμε καλά το πυρίμαχο ταψάκι που θα χρησιμοποιησουμε και αδειάζουμε σε αυτό την κρέμα μας. Αραδιάζουμε τα φρουτάκια και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Θα την δούμε να φουσκώνει και όταν την βγάλουμε θα πέσει δημιουργώντας ένα κρακελέ αποτέλεσμα. Πασπαλίζουμε με κόσκινο - σουρωτήρι την άχνη ζάχαρη απο το γλυκό και το κόβουμε σε κομμάτια.
Μπορούμε να το αφήσουμε να κρυώσει και μετά να το κόψουμε. διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.





 Φιλιά Πολλά!