Lego Super Heroes Cake κ εύκολα Μελομακάρονα



Μέσα στον πανικό των ημερών θέλω να προλάβω να σας ευχηθώ για τις γιορτές που έφτασαν κιόλας! Να είσαστε πάντα καλά και να γιορτάζετε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Να βρίσκεστε, να τρώτε, να πίνετε, να γελάτε, να αγκαλιάζεστε και να επικοινωνείτε με αγάπη πραγματική. Αν το κάνετε εσείς, θα το κάνουν και οι άλλοι ;)
Σήμερα θα σας δείξω την τουρτίτσα που φτιάξαμε μαζί με τον Κώστα για τα γενέθλια του, μαζί με τα cupcakes κέρασμα που στείλαμε στο σχολείο και τα φετινά μας πανεύκολα μελομακάρονα.
Θα ξεκινήσω με την τούρτα, εχω φτιάξει τρεις τούρτες με ζαχαρόπαστα ως τώρα αλλά αυτή τη φορά πραγματικά απόλαυσα την διαδικασία γιατί την φτιάξαμε μαζί με τον μικρό. Η ζαχαρόπαστα πραγματικά δεν έχει καμία διαφορά απο την πλαστελίνη  και είναι ιδανική για τα μικρά καθαρά χεράκια των παιδιών.
Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα την τεχνική της Στέλλας για το παντεσπάνι, ακριβώς όπως την περιγράφει, απλά πρόσθεσα 1/4 της κούπας κοσκινισμένο κακάο. 
Εαν σκοπεύετε να φτιάξετε μια τούρτα με επικάλυψη ζαχαρόπαστας και δεν έχετε ιδέα, τότε σας προτείνω να διαβάσετε τα τελευταία άρθρα της Στέλλας τα οποία είναι διαφωτιστικά. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ.
Το παντεσπάνι ήταν σοκολατένιο και η γέμιση σαντιγύ με cookies. Τις φιγούρες τις φτιάξαμε με τον Κώστα και χωρίς να ταλαιπωρηθούμε, όλα έγιναν ευχάριστα :)
Θέλαμε να δώσουμε σχήμα σφαίρας στο παντεσπάνι  αλλά δεν τα καταφέραμε καλά.
- Μαμά θέλω στην τούρτα μου τον Wolverine, τον Iron Man, τον Batman και τον Captain America
- Θέλεις να βγάλουμε τον Captain America να βάλουμε τον Spiderman?
- Όχι θέλω τον Captain America
- Μήπως να βγάλουμε τον Captain America να βάλουμε τον Flash ?
- Μα τον θέλω τον Captain America!
στραβοκατάπιε η μανούλα κ έτσι έκανε.



Την ημέρα των γενεθλίων του στείλαμε στο σχολείο απλά cupcakes βανίλιας με λίγες σταγόνες σοκολάτας γάλακτος στο μείγμα. Δεν χρησιμοποίησα γλάσο βουτυρόκρεμας παρά ένα απλό icing με νερό και άχνη ζάχαρη.
Η αγαπημένη μου Λένα απο το Lena's Cakes μου έστειλε αυτά τα καταπληκτικά Χριστουγεννιάτικα cupcake toppers και την ευχαριστώ πάρα πολύ, πραγματικά μας έφτιαξε τα Χριστούγεννα!



Και εμείς με τον Κώστα φτιάξαμε περισσότερα για όλα τα παιδάκια της τάξης



Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόση χαρά πήρα αυτές τις μέρες απο τις ενθουσιασμένες φατσούλες μικρών παιδιών. Ευτυχία.


Ε να μην φτιάξω μελομακάρονα ?  Παρα το τρέξιμο που είχα ζήλεψα και έκανα μια πολύ απλή και σύντομη συνταγή η οποία όμως μας ενθουσίασε. Το σημαντικό στα μελομακάρονα είναι το μέλωμα το οποίο και πάλι εξαρτάται απο τις επιθυμίες του καθενός. Θα προσέξετε λίγο το σιροπάκι να μην είναι πολύ πηχτό και να είναι ζεστό για να το απορροφήσουν τα μπισκοτάκια.



Υλικά (40 κομμάτια)

1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι baking powder
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 1/2 - 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1 κούπα ελαιόλαδο
1/3 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιακ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο
λίγο τριμένο μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
Ξύσμα απο ένα ολόκληρο πορτοκάλι και ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
1 1/2 κούπα μέλι
2 κούπες ζάχαρη
3/4 της κούπας νερό
Λίγο χυμο λεμόνι
Ξυλαράκι Κανελας
Καρυδόψιχα για το πασπάλισμα.

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε εάν μπολ τα αλεύρια μας με το αλάτι και το baking powder και τα καρύδια. Κοσκινίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μεγάλο μπολ χτυπάμε με δάρτη το λάδι με την ζάχαρη για λίγο, προσθέτουμε τον χυμό, το κονιακ, την βανίλια, την κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι μοσχοκάρυδο, το ξύσμα απο το πορτοκάλι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σόδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε κ σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με τα αλεύρια. Ανακατεύουμε απαλά να έχουμε μια μπισκοτένια ζύμη, δεν την πολυδουλεύουμε γιατί θα γίνουν σκληρά.
Παίρνουμε ποσότητα ίση με ένα καρύδι και τα πλάθουμε σε μελομακάρονα μικρά. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα τοποθετούμε σε μία σειρά, κοντά το ένα στο άλλο σε ταψάκι. Κάνουμε το σιρόπι, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
Οπως είναι ζεστό περιχύνουμε την στρώση με τα κρύα μελομακάρονα και μετράμε 2 λεπτά, τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε άλλα 2 - 3 λεπτά. Τα αφαιρούμε απο το σιρόπι και τα αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με καρύδια. 


Φιλιά πολλά, ζεστές ευχές για πολλές ευτυχισμένες στιγμές!
Με αγάπη
Έρη