Αυγόφετες γεμιστές σε ρολά





Παρασκευήηηη, Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι!
Συνταγή παιχνιδάκι σας έχω σήμερα, για νόστιμα πρωινά Σαββατοκύριακου!
Αγαπημένες αυγόφετες, γεμιστές με ότι τραβάει το φυλλοκάρδι σας, τυρί κρέμα και μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, μέλι και καρύδια ακόμη και αλμυρές μπορείτε να τις φτιάξετε και να τις γεμίσετε με τυράκι φέτα.
Η συνταγή κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό σε πάρα πολλά sites στο δίκτυο και σήμερα που ο Κώστας δεν είχε σχολείο τις φτιάξαμε μαζί. Ενθουσιάστηκε και με την διαδικασία αλλά και με την νοστιμιά τους η οποία έχει κλασσική, σταθερή αξία.

Οι αυγόφετες τηγανίζονται σε λίγο λαδάκι απο όλες τις πλευρές ή ψήνονται σε πολύ δυνατό φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα κ πάλι απο όλες τις πλευρές.

Υλικά  (10 -12 ρολάκια)

10 - 12 φέτες ψωμί για τόστ από τις οποίες αφαιρούμε τις κόρες
6-7 κουταλάκια του γλυκού πραλίνα φουντουκιού ή τυρί κρέμα ή φυστικοβούτυρο ή μέλι
1- 2 μπανάνες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας ή ξηροί καρποί ή μπισκότο
2 αυγά
1 μικρό φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ, γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
μια τσιμπιά αλάτι

Διαδικασία

Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, λεπταίνουμε τις φέτες  του τόστ.
Βάζουμε στην άκρη περίπου μισό κουταλάκι πραλίνα και την απλώνουμε κατά μήκος.
Προσθέτουμε μερικές φέτες μπανάνα (αν χρειαστεί τις κόβουμε μισοφέγγαρα) και τυλίγουμε την φέτα σε ρολάκι. Αφήνουμε σε πιάτο με την ένωση προς τα κάτω.


Χτυπάμε σε ένα σχετικά πλατύ πιάτο τα αυγά με το γάλα, την βανίλια, την ζάχαρη και το αλάτι.
Βουτάμε ελαφρώς τα ρολάκια να βραχούν παντού από το μείγμα και είτε τηγανίζουμε σε λίγο λαδάκι με την ένωση προς τα κάτω στην αρχή και στην συνέχεια τα γυρνάμε από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά είτε τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (και πάλι με την ένωση προς τα κάτω).



Καλή Όρεξη και Γλυκό σας Σαββατοκύριακο!